Ако видиш костенурка в двора – ето какво да направиш!

16269
Ако видиш костенурка в двора – ето  какво да направиш!
Снимка: Pexels / Pixabay

Костенурката по природа е плашливо животно, поради което е много трудно да се спечели нейното доверие. Затова, ако срещнете костенурка в двора си, не бива да я принуждавате да прави нищо насила. Трябва да сте търпеливи и да се приближавате към костенурката постепенно, така че малко по малко тя да разбере, че може да ви се довери.

Ще забележите, че вече сте спечелили доверието на вашата костенурка, когато се приближите до нея и тя не се крие, нито показва признаци на страх или неудобство. За да спечелите доверието на вашата костенурка, е много важно, преди да я накарате да се чувства добре с вас, да направите така, че да се чувства добре в средата, в която се намира. Тоест, трябва да й осигурите възможно най-доброто качество на живот: удобен, чист дом и добра храна.

Океанолог откри светеща костенурка

Има няколко вида костенурки. Трябва внимателно да помислите кое е най-добро за вашата костенурка, като вземете предвид мястото, където ще живее. Трябва да й осигурите затворено пространство, тъй като по този начин костенурката ще бъде винаги в безопасност и няма опасност да избяга – защото извън двора, където сте я намерили, е възможно да се натъкне на най-различни неприятни изненади.

Трябва да има малко езеро, където костенурката да бъде напълно потопена във водата, дори да може да плува в тази зона - и също трябва да има зона, където да бъде суха. Колкото по-голям е домът на вашата костенурка, толкова по-добре ще се чувства тя и толкова по-лесно ще спечелите доверието й. Може да не изглежда така, но костенурките обичат да играят. Трябва също да се погрижите за декорирането на езерцето и добавянето на някои атрактивни елементи.

Храната е в основата на общото състояние на костенурката. Менюто й следва да бъде балансирано и разнообразно, богато на основни витамини и минерали, винаги в достатъчни количества. То трябва да включва храна, листни зеленчуци и насекоми, евентуално плодове или цветя. Винаги трябва да се съобразявате с вида на вашата костенурка, за да можете да разберете кои храни са препоръчителни за нея, както и по-важното: кои изобщо да не предлагате, за да избегнете здравословни проблеми.

Заснеха излюпването на стотици хиляди бебета костенурки по поречието на Амазонка (ВИДЕО)

Как да спечелите доверието на костенурката?

На първо място, важно е костенурката да се чувства комфортно във ваше присъствие и да не показва неудоволствие, когато се приближите до нея. Оставете я да се разхожда свободно, но внимавайте за възможни опасности, които може да срещне. Въпреки, че костенурките са животни, които ходят много бавно, тази свобода е много важна за тях, за да останат активни и в добро настроение.

Храната, освен основа за добро здраве, може да бъде и начин да спечелите по-лесно доверието на костенурката. След като се почувства комфортно във ваше присъствие, започнете малко по малко да я храните от ръка. Въпреки това, ако окаже съпротива, не я насилвайте! Подръжте определена храна в дланта си и я оставете да дойде при вас, за да яде от ръката ви.

Директният контакт с вашата костенурка трябва да бъде постепенен - така тя постепенно ще осъзнае, че може да ви се довери и ще спре да се страхува, когато се приближите до нея. Това е труден процес.

Имайте предвид, че всяко животно има свои собствени характеристики и различни нужди. Поради тази причина, преди да се опитате да спечелите доверието на вашата костенурка, трябва да разберете дали тя наистина иска да има по-близък контакт с вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com