Facebook със сериозни промени по личните ни профили

14546
Facebook със сериозни промени по личните ни профили

Facebook анонсира нови промени в личните профили, които съвсем скоро ще достигнат до всички потребители на социалната мрежа. Промените през последните години бяха насочени почти изцяло към Newsfeed-а на потребителите, докато този път те са свързани с личните ни профили.

Новостите включват:

- 7-секундни анимирани видеа за профилните снимки

Facebook се срина! Милиони потребители са в паника

  Най-голямата социална мрежа в света Facebook се срина и е недостъпна от около 22 ч., съобщиха читатели на actualno.com. Съобще...

- нова функционалност “Избрани моменти” (Featured Photos), която ще позволява на потребителите да покажат избрани свои снимки от Facebook

- по-голяма видимост на информацията за потребителя в секцията About, както и описание в 100 символа

Дизайнът на профилите се променя, така че да бъде по-съвместим с мобилни устройства. Профилната снимка ще бъде центрирана, а цялата информация за потребителя ще се показва под нея, включително дата и година на раждане, месторабота, телефон и др.

Промените целят да направят социалната мрежа още по-ангажираща и насочена към потребителите. Вече всеки ще може да изрази креативността си и да създаде оригинално онлайн присъствие във Facebook.

Новостите ще позволят и на бизнеса да се възползва от индивидуалната насоченост на платформата. Собственик на хотел, например, може да използва секцията „Избрани моменти“, за да покаже бизнеса си в най-добрата светлина. Така тази опция се превръща в своеобразно маркетинг поле, от което можем лесно да се възползваме.

Какви нови бутони трябва да въведе Facebook

Наскоро Facebook удовлетвори желанието на хиляди потребители, като съобщи, че ще въведе бутон Dislike („Не харесвам“). &b...

Профилните снимки могат да се превърнат в креативно видео, записано в рамките на 7 секунди. То ще се движи, само когато потребителите се намират в профила ви, а звукът ще е автоматично изключен. Навсякъде другаде профилното изображение ще е под формата на досегашната “неподвижна” снимка.

Потребителите освен това ще имат възможност да добавят „временни профилни снимки“, които ще се сменят след определено време. Тази опция ще е подходяща за отбелязване на някакво събитие или личен повод, който може да трае от няколко часа до няколко дни.

Facebook ще даде на потребителите и по-лесен контрол върху видимостта на профилите им с нова опция. Тя ще позволява да виждаме как профилът ни се показва пред другите потребители на социалната мрежа.

Промените ще се тестват първо сред група потребители в САЩ и Великобритания преди да се въведат глобално. Новостите засягат предимно профилите в мобилната версия на Facebook.

източник: http://travelmind.eu/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com