Кафе с вода от писоара предлагали в Хонконг

18229
Кафе с вода от писоара предлагали в Хонконг

Персоналът на хонконгския клон на световноизвестната верига кафенета Starbucks проявил невероятна находчивост – те продавали на клиентите си кафе, приготвено от водата в тоалетната.

Според информацията сградата, в която се помещавало известното кафене, била без водоснабдяване. За да подсигурят вода за заведението, служителите трябвало да притичват до съседния многоетажен паркинг, където пълнели големи туби с вода от писоарите. Независимо че по думите на персонала, преди да използват водата от мръсната канализация, тя била очиствана със специални филтри, експертите твърдят, че някои вредни микроби все пак са попадали в напитките на клиентите.

Внимание! От кафето се пълнее

Пиенето на повече от пет чаши кафе дневно може да доведе до значително напълняване и да увеличи риска от развитие на диабет, предупреди...

Проф. Бен Каулинг от школата по обществено здравеопазване при Хонконгския университет заявил пред The Sun, че обикновената филтрация може да убие само малко количество от опасните бактерии от такава агресивна среда като обществената тоалетна.
„Ако на служителите често са посещавали тоалетната, те само са увеличили риска за пренасянето на други патогени от тоалетната в произвежданата от тях храна и помещенията за нейното приготвяне”, казва той.

Истината била разкрита, когато персоналът бил заснет на видео по време на един от 70-те си всекидневни походи към тоалетната за вода. Видеото, което било качено на сайта на Apple Daily, вбесило клиентите на кафенето – много от тях изразили отвращението си на фейсбук страницата на Starbucks.

Един от бившите клиенти на заведението, подписан като Кевин Л., написал: „Вие получавате огромни печалби по цял свят, но смятате за допустимо да използвате вода от тоалетната за приготвянето на кафе. Това е ваше съзнателно решение! И това, вместо да похарчите някой цент, за да купите дестилирана вода, когато ние плащаме няколко долара за една чаша от вашето кафе! Вие не уважавате нито нас, нито нашето здраве!”

 

Кафето и консумацията му в Италия

Мнозина свързват кафето с Италия и обратното, защото там наистина се предлага много качествено и ароматно кафе. Всеки, който обича тази...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време трябва, за да втаса козунака?
Колко време трябва, за да втаса козунака?

Тестото за козунаци обикновено втасва три пъти и се меси дълго, внимателно и съсредоточено. Оставете тестото на топло място за 1,5-2 часа да втасва. Температура...