Кога се прави ремонт на покрив

9813
Кога се прави ремонт на покрив
Снимка: Pixabay

След определен период на използване всеки покрив изисква подмяна или поне ремонт. Състоянието на покрива оказва огромно влияние върху безопасността на хората и самата сграда, поради което всички дефекти трябва да бъдат отстранени.

Всеки покрив е изложен на неблагоприятни външни фактори. Старее и параметрите му на изолация продължават да се влошават. Систематичната проверка със сигурност ще удължи живота му, но за съжаление няма да премахне необходимостта от ремонт.

Защо сме по-изкушени от импровизирани ремонти спрямо нов, професионално изработен покрив?

На първо място, това е свързано с разходите. Всяко голямо обновяване на покрива изисква цялата конструкция да бъде обезопасена в случай на валежи, да се гарантира отстраняването на демонтираните материали и да се закупи ново покритие. 

Нека започнем с прегледа

Лошо извършена бегла проверка, извършена от лице без професионални познания, няма да очертае мащаба на ремонтите, които наистина трябва да бъдат извършени. Затова всеки път трябва да го провеждаме в присъствието на човек, който може правилно да прецени състоянието му. Без значение какъв ремонт планираме, ние винаги се фокусираме върху следните елементи:

- места, където покривът тече - знак за това са петна, които се появяват както по стените, така и по тавана, повреденото място обикновено е резултат от счупени керемиди или огъната ламарина,

- улук - друг елемент на покрива, който може да бъде повреден особено след зимата. Улуците могат да бъдат например откъснати от падащ сняг или запушени - пълни с листа, сняг, кал. Във втория случай, четка е достатъчна, за да се възстанови тяхната ефективност, в първия случай помощта на специалист ще бъде незаменима,

- покривна ферма - най-често неблагоприятните промени по отношение на този елемент могат да се видят на срутващия се покрив. Можем да погледнем и фермата на покрива, когато посещаваме тавана - тогава всички повреди, като пукнатина или огъване, могат бързо да бъдат забелязани с просто око.

Състоянието на нашия покрив ще бъде оценено най-добре от специалист. Той ще забележи проблеми с вентилационното пространство, ще локализира мястото на изтичане, ще оцени здравината на покривната ферма, например дали тя ще може да понесе тежестта на новото покритие.

Кога да се смени?

Разбира се, когато освен визуалната промяна на покривното покритие, ние искаме да работим и върху неговата по-голяма функционалност. По време на подмяната ще премахнем повредените елементи на покрива, а също така ще проверим топлоизолационния материал. Можем също така да добавим допълнителен слой изолация и да заменим износения с нов с много по-добри параметри. По време на подмяната на покрива, ние също ще можем да преместим покривните прозорци на друго място. Това е особено важно, когато текущото разположение на прозорците не ни удовлетворява.

Основният ремонт е и най-добрият начин да се отървете от гъбичките и да промените височината на тавана или цялата геометрия на покрива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com