Котешко кафене отвори врати във Виена

22611
Котешко кафене отвори врати във Виена
Котки ще посрещат хора в нестандартното кафе "Неко"

Във Виена отвори врати котешко кафене. То разполага с 50 места. В него посетителите ще могат да си поиграят с мъркащите животинки, докато пийват топлото си капучино.

Нестандартното кафе бе открито по рано този месец в австрийската столица. То носи името "Неко", което в предвод от японски означава "котка".  Клиентите ще бъдат посрещнати от петте котки-домакини на име Соня, Томас, Мориц, Лука и Момо, които преди това живеели в приют за животни. Сега кафето е техният нов дом, където те могат да се разхождат и да си подремват на воля.

Котешкото кафете е собственост на 47-годишната Такако Ишимицу, която е от Нагоя,Япония, но преди повече от 20 години се мести да живее в Австрия. Тя споделя, че цели три години е чакала за разрешение от местните власти, преди да отвори кафето. Чрез него тя иска да въведе някои аспекти от японската култура във Виена. Едновременно с това да направи нещо добро за изоставените животни. Така се родила необичайната й идея. Много бързо мястото добива популярност сред местните хора и гостите на града, което изненадва и самата собственичка.

"Една от целите ми е да доставям щастие на хората, които не могат да имат собсвени котки заради работата си или членове на семейството си, които имат алергия към животните" - казва Ишимицу.

Редактор: Боряна Кръстева

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com