Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

1748
Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст
Снимка: iStock

Всяка възраст има свой черен списък с навици за красота. В нашия материал ви казваме кои от тях е по-добре да се откажете до 40-годишна възраст и защо това ще бъде по-добре за вас и вашата красота.

Възрастта винаги диктува правила за грижа за себе си, така че някои навици за красота, които не са имали ефект върху външния ви вид преди пет години, могат да нанесат значителни щети на красотата ви днес. Ето от кои от тях определено трябва да се отървете до 40-годишна възраст.

Игнорирате ежедневните грижи

До 40-годишна възраст наистина можете да пропуснете някои ежедневни процедури, да нанасяте крем за лице веднъж на ден, например само сутрин или само вечер, и да не използвате тоник. След 40 обаче идва моментът, когато трябва да отделите достатъчно време за грижа за себе си, тъй като красотата и младостта на кожата ви зависи от правилната домашна грижа. Не забравяйте, че грижата за себе си се извършва по един алгоритъм: почистване (измиване) - използване на тоник според вашия тип кожа - серум/крем два пъти на ден.

Не използвате козметика с активни съставки

След 40 години определено си струва да преминете към козметика против стареене, която ще помогне в борбата с първите признаци на стареене и ще се грижи много по-добре за кожата благодарение на активните съставки, които съдържа. Не бива да пренебрегвате грижата против стареене, ако искате да запазите кожата си млада. Сред активните съставки можем да отбележим витамин А (ретинол) - подмладяване, витамин С - антиоксидант, избелване, гликолова киселина - ексфолиране на кожата.

Грижа за кожата: 6 стъпки, които да правите всеки ден

Избягвате използването на допълнителни продукти за грижа

Маски, пилинги, масаж, скраб - всичко това е най-добре да се включи в домашната грижа за себе си. Изберете с опит допълнителната грижа, която наистина ви подхожда: не изсушава и не наранява кожата, отговаря на вашия тип кожа и решава специфичните ви проблеми.

Игнорирате пачовете за очи

Един от най-належащите проблеми, с които се сблъскваме след 40, е подпухналостта под очите или синини. А два хидрогелни пластира, които се нуждаят от предварително охлаждане в хладилника, помагат за решаването на двата проблема у дома. Тяхната задача е да подобрят кръвообращението, което насърчава лимфния дренаж в случай на подуване или изтичане на венозна кръв в случай на синини под очите.

Дерматолог: Това са най-фаталните грешки в домашната грижа за кожата

Не използвате козметика със SPF

Важен момент в тази възраст е преходът към дневна козметика със слънцезащитен фактор. Освен това е необходимо да се използва такава козметика след 40+ през цялата година, както през зимата, така и през лятото. Защо е толкова важно да използвате SPF? Първо, това е предотвратяването на пигментация и стареене. Слънчевите лъчи, особено през лятото, нямат най-добър ефект върху съдържащата се в кожата хиалуронова киселина, поради което страдаме от дехидратация на епидермиса, което води до появата на бръчки, намалена стегнатост и еластичност. Предотвратяването на стареенето включва използването на дневни овлажнители със SPF или фон дьо тени с SPF.

Игнорирате козметичните процедури

Ако преди 40-годишна възраст сте можели да си позволите да не ходите на козметик или сте го правили нередовно, то след като навършите четиридесет, трябва да помислите по-сериозно за предотвратяване на стареенето. Задължителните процедури включват: почистване, киселинен пилинг, нанасяне на маски, структуриращ масаж, насочен към подмладяване.

Освен това не трябва да забравяме за предотвратяването на бръчки с помощта на ботулинова терапия. Съвременната козметология се развива бързо и позволява на своите пациенти да поддържат свежест, красота и младост много по-дълго благодарение на инжекционните и хардуерни техники.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Топ 5 на най-каръшките зодии

Как да преодолеем раздялата и да продължим напред?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com