Витамини за забременяване

9542
Витамини за забременяване
Снимка: iStock/Guliver

Три месеца преди зачеването се препоръчва да се приемат витамини. Това е необходимо, за да може тялото на жената да натрупа всички необходими вещества, жизненоважни за образуването на органите на ембриона. Мъжете също трябва да приемат витамини, за да насърчат узряването на сперматозоидите.

Какви витамини се приемате за забременяване

В допълнение към приемането на синтетични витамини е важно да се ядат храни, където витамините и минералите са в естествената си форма. Необходимо е да се спазват някои прости правила, за да може храненето да отговори в максимална степен на нуждите на организмите на бъдещите родители:

- Храненето трябва да е разнообразно, да е на базата на натурални продукти. Особено внимание трябва да се обърне на плодовете и зеленчуците, отглеждани и узрели в климатичните условия, в които живеем.

- Мазното месо трябва да е заменено с диетични сортове: телешко, пуешко, заешко, пилешко.

- Храната трябва да е прясна и по възможност сурова или минимално приготвена, защото, колкото по-дълго се готви храната, толкова по-малко хранителни вещества се запазват в готовото ястие.

- Необходимо е да се увеличи масовата част на растителната храна. Тя е важен, източник на витамини, минерални соли и фибри. Всички те, наред с други неща, имат благоприятен ефект, върху функцията на червата.

- Добре е да се използват нерафинирани растителни масла.

- Желателно е да се намали консумацията на напитки, съдържащи кофеин. Трябва да се наблегне на прясната, негазирана вода и билкови чайове.

Дефицитът на витамини може да доведе до недоносеност, нарушено умствено и физическо развитие на детето. Ето, защо е важно да се помисли за комплекс от специални витамини. Минералите и витамините, които спомагат за повишаване на активността на метаболитните ресурси и имунните реакции.

Витамини от група В

7 мита за бременността, на които трябва да спрете да вярвате!

Кафе, месо, котки - наистина ли е необходимо да се откажете от всичко това? Не можете да подстригвате косата си, не можете да плетете ...

Витамините от група В са отговорни за скоростта на развитие и растеж на ембриона, развитието на неговата нервна система. Независимо от диетата, витамини от група В могат да са предписани от лекар на всеки, който планира бременност. Това е изключително важна съставка и недостигът им заплашва недоносеността на детето, психичните му разстройства и възможността за аномалии.

Без витамини от група В мозъкът на плода не може да се формира напълно. Те помагат за предотвратяване развитието на токсикоза, нарушения на кръвообращението и имат аналгетичен ефект. Витамин В1 насърчава спокоен сън и здравословен апетит. Ако тялото не разполага с достатъчно от него, може да се появи раздразнителност, слабост, сърдечна недостатъчност и умора.

Витамин РР

Витаминът РР, известен като ниацинът (никотинова киселина, витамин B3), допринася производството на сили и енергия, поддържа здравето на сърцето, оптималното кръвообращение. Този витамин е едно от най-ефективните лекарства, които нормализират нивата на холестерол в кръвта.

Витамин Е

Искаш да родиш момиче? Народните поверия

Най-известният знак за тези, които искат да станат майки, е „столът на бременните“, от който служителите излизат в отпуск п...

Витамин Е предпазва от мускулна слабост, стрес и анемия. Неприемането на този витамин може да доведе до смърт на плода. Витамин Е има много благоприятен ефект върху бременността и неговият дефицит може да доведе до усложнения, токсикоза и спонтанни аборти.

Витамин А

Витамин А повишава имунитета, намалява риска от бронхиални заболявания, осигурява растежа на ембриона и нормалното му развитие. Дефицитът на витамин А води до нарушаване структурата на косъма и появата на акне. Женското тяло става по-устойчиво на факторите на околната среда.

Витамин С

Той е антиоксидант, който осигурява имунна защита и поддържа спокойствието на майката. Дефицитът на витамин С води до чувство на умора и слабост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com