X
 
 

С нови експертизи търсят степента на вина за отровеното момче от Кардам

714 0
С нови експертизи търсят степента на вина за отровеното момче от Кардам
Снимка: БГНЕС
Очакват се резултатите от още две експертизи за трагедията с многодетното семейство в добруджанското село Кардам, при която издъхна 9-годишният Стефчо, а животът на сестричките му беше застрашен след отравяне с газ фосфин, отделен от алуминиев фосфит, когато е във влажна среда. Новите експертизи са изпратени във ВМА – София и трябва да установят какво е действието на отровата върху човешкия организъм и дали са причинени увреждания на другите деца, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Добрич Златко Тодоров. По думите му след анализ на всички доказателства ще се реши дали ще бъде повдигнато обвинение и на кого.

Малкият Стефчо почина в дома си на 27 октомври, а две от останалите пет деца в семейството бяха в критично състояние във варненската болница „Света Марина“. По разпореждане на прокуратурата за наблюдение в МБАЛ – Добрич бяха настанени и другите три деца.

Обвиниха майката на децата от Кардам в кражба на дарения

Информацията, че майката на децата от с. Кардам е взела пари от дарения за семейството е невярна. Семейството стана печално известно, с...

При разследването се установи, че причина за трагедията е отрова за борба с гризачи, поставена близо до леглото на момчето. Вдишаните газове на силно токсичното вещество се оказали фатални за него, а лекарите се пребориха за живота на сестричките му. Отровата е била сложена в дупка в стената от дядото на децата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално