Хиляди българи остават без заплати по празниците

11145
Хиляди българи остават без заплати по празниците

Хиляди българи ще посрещнат коледните и новогодишни празници без заплати. 400 фирми в цялата страна бавят възнагражденията на работниците си. Парите си чакат хора от 11 региона в страната, сред които Видин, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Плевен и Разград.

Става дума за заети в строителството, селското стопанство, в текстилна и хранително-вкусова промишленост, в транспорта и здравеопазването, предава бТВ.

60 лв. за 60 дни! 1500 протестират пред ВМЗ-Сопот (видео)

При температура от минус 5 градуса близо 1500 работници от Вазовските машиностроителни заводи в Сопот излязоха на протест пред централа...

Медиците в пернишката болница работят без заплати вече 9 месеца. Общинската болница е докарана до фалит и въпреки че около 90 души не са спирали работа, всички сметки са запорирани.

Медиците и част от пациентите заявиха, че ще блокират работата на Общинския съвет в Перник, докато не получат отговор за бъдещето на здравното заведение. Предстои разследване за източването на болницата.

Без заплати почти три месеца са и работниците от „Напоителни системи” в Монтана. В дружеството са заети около 70 души. Миналата година предприятието е дало коледни бонуси, а тази ще остави работниците без заплати за септември, октомври и ноември. За работниците си в цялата страна „Напоителни системи” дължат над 2 млн. лева забавени възнаграждения.

Редактор: Десислава Ушатова

В министерствата взимат средно по над 1000 лева

Към 1 септември 2012 година средната заплата в администрацията на МС и министерствата е 1181,72 лева, което представлява увеличение ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика