Излиза ли от кризата сектор Производство на машини и оборудване?

2295
Излиза ли от кризата сектор Производство на машини и оборудване?
Снимка: Архив

Eдин от най-големите индустриални сектори у нас - Производство на машини и оборудване, премина трудно през 2020, но се очаква резултатите за 2021 да са по-добри.

Представен от около 1 000 предприятия в България, за 2020 секторът е генерирал оперативен приход от близо 2 млрд. € (3% от БВП), с 11% по-нисък спрямо 2019.

По неокончателни данни на агенция CBN през 2021 секторът преодолява спада в оборотите и почти сигурно завършва годината с ръст.

Това е един от най-дигитализираните сектори в производствената индустрия. С ERP системи се управляват 53% от оперативните приходи и 47% от заетите в сектора - резултати почти недостижими за другите 23 сектора.

ERP e система за цялостно управление на бизнеса, която автоматизира ключовите бизнес процеси и оптимизира ресурсите в организациите.

Днес развитието на бизнеса е немислимо без технологиите, а изборът на ERP и партньор за внедряването му е сложно, но критично важно решение. 

Като надежден партньор в дигитализацията, Balkan Services изслушва клиентите си внимателно, помага им да изберат точното за тях софтуерно решение и да го внедрят по гладък, ефективен и оптимален начин.

От близо 2 десетилетия консултантската ИТ компания Balkan Services, специализирана във внедряване, поддържане и надграждане на софтуерни системи за управление на бизнеса от типа ERP, включително и облачни решения, успешно е завършила над 130 проекта.

Сред партньорите й са компании както от средния бизнес в страната и чужбина, така и големи предприятия от производство, търговия, услуги от финансовия и нефинансов сектори.

*Източник на данните: независима агенция CBN Pannoff, Stoytcheff&Co., ©1991-2022.

Всички права запазени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com