Културният и спа туризмът набират скорост

4383
Културният и спа туризмът набират скорост

Хубава тенденция през последните години е, че културният туризъм и спа туризмът набират скорост. Това каза Ирена Георгиева, председател на Управителния съвет на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), предаде Фокус.

По думите й традиционно силен у нас е ваканционният туризъм – особено през летните и зимните месеци. „Има все повече и повече български дестинации, които привличат вниманието на туристите, обичащи алтернативни възможности за забавление. Извън туризма, свързан с почивки, културният туризъм се развива много добре през последните години, както и спа туризмът и алтернативният туризъм”, добави Георгиева.

Задължителни стандарти за сигурност на туристическите обекти

Работна група от представители на МИЕТ, МВР и туристическия бранш ще разработи задължителни стандарти за сигурност, на които ще трябв...

Според нея има потенциал за развитие и на други видове туризъм в България – като например селски и поклоннически. „Поклонническият туризъм има изключително висок потенциал. Имаме светини, има места, които биха могли да привлекат интереса на религиозните хора”, каза Ирена Георгиева.

По думите й селският туризъм също има потенциал, но той като по-специфичен вид туризъм изисква добре развита пътна инфраструктура.

„Нещо интересно, което може би ще започне да си пробива път, е комбинирано съчетаване на почивката на море и планина. Вече има групи чуждестранни туристи, които търсят това в пътуването си до България – както почивка на море, така и почивка на планина, което също смятам, че е потенциал за България”, заяви Ирена Георгиева.

Редактор: Яна Баярова

Спасителите на плажа до 30 септември

Спасителите ще пазят хората от удавяне по всички плажове от 1 юни до 30 септември, предаде Стандарт нюз.Правителството направи промени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика