Международната инвестиционна банка дава 20 млн. евро за българския бизнес

6641
Международната инвестиционна банка дава 20 млн. евро за българския бизнес
Кредитният ресурс се отпуска за период от 7 години

20 милиона евро ще предостави на българския малък и среден бизнес Международната инвестиционна банка, която се намира в Москва. Кредитният ресурс се отпуска за период от 7 години.

Като акционер в Международната инвестиционна банка, България е сред инициаторите за промяна в нейната финансова стратегия, която предвижда предоставяне на целеви кредитни линии на националните банки за развитие. Така българските производители ще имат достъп до този изгоден кредитен ресурс от 20 милиона евро чрез българската Банка за развитие, каза за БНР Венцислав Стефанов - ръководител на управление "Съкровищни операции" в Международната инвестиционна банка

България на опашката на бизнескласациите

Публикуваните през последната година индекси показват, че България бележи влошаване на позицията си във всички класации, освен в една, ...

При активната помощ и съдействие от страна на Министерството на финансите, банката ще предоставя и ще поддържа сделки, свързани с развитието на малките и средни предприятия на територията на Република България, а също така ще участва пряко в инвестиционни проекти чрез влизане в капитала на компаниите. Банката ще съдейства и ще търси банки-партньори на територията на България при осъществяването на своите инвестиционни намерения за подкрепа на българската икономика.

Международната инвестиционна банка е създадена през 1970 г. от страните в бившия Съвет за икономическа взаимопомощ. Днес нейни акционери са България, Словакия, Чехия, Румъния, Виетнам, Куба, Монголия и Русия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com