Винария 2013 стартира от щанда на Винпром Пещера

27002
Винария 2013 стартира от щанда на Винпром Пещера

По традиция тази сутрин от щанда на "Винпром Пещера" стартира XXI-то издание на най-престижното винено изложение у нас – Винария 2013 г. Делегацията на събитието вдигна наздравица и пожела на родните и международни изложители успешно представяне и завидни резултати в рамките както на изложението, така и на традиционните дегустации, които ежегодно експертно жури провежда, за да оцени и поощри най-добрите вина.

Тази година в надпреварата за най-високите точки на международното жури участваха 45 родни и чужди винопроизводители. Над 340 вина бяха оценени чрез професионални слепи дегустации в шест категории, като резултатите се пазят в пълна тайна до традиционната „Нощта на Златния ритон”, която ще се състои тази вечер.

Найден Герово първо заряза лозята си по изгрев на Трифон Зарезан

Село Найден Герово спази ритуала по зарязването на лозята рано на Трифон Зарезан. Още по изгрев слънце с традиционно тържество за плодо...

Утвърждаващият се като лидер и на винения пазар у нас "Винпром Пещера" е един от най-дългогодишните участници във Винария и в дегустациите. Всяка година продуктите на компанията печелят високото признание на експертите, гостите и партньорите на изложението. Тази година компанията участва в надпреварата за Златен ритон в почти всички винени категории с марката си Domaine Peshtera в различни реколти на белите сортове Шардоне, Совиньон блан, Мускат и с червените Мерло, Каберне Совиньон, Каберне фран, Сира и Мавруд, както и с розе.

Ако журито оцени високо някое от тези вина, това ще са поредните Ритон и златни медали за вината на компанията от Винария. Отличията на марката не се простират само на родния пазар. За последната една година тя прослави винопроизводството на страната ни в най-престижните винени конкурси, състояли се в Германия, САЩ, Англия, Франция и къде ли не по света. „Серията Domaine Peshtera вече е преборила по качествени показатели хиляди вина, спечелила е стотици енолози, и ние нямаме съмнения, че ще плени и експертното жури на Винария 2013”, коментира Пламен Байков, зам.-изпълнителен директор на компанията и човекът, който с любов разказва за това как технолозите на Винпром Пещера влагат душа и сърце в своите гроздови еликсири.

 

В последните години лидерът на алкохолния пазар у нас засвидетелства сериозните си намерения да затвърди лидерски позиции и във винарството, правейки значителни постъпления и инвестиции в тази посока. През този период компанията пусна марката си Domaine Peshtera в сортовете Каберне совиньон, Мерло, Мускат и Щардоне, от която само за последната година са били произведени близо 12,5 млн. литра във винарските изби на компанията. Най-новите попълнения в серията са двата сорта Каберне фран и Сира, които бяха пуснати по повод празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан. За Винария 2013 г. пък ще бъдат представени ексклузивно, малко преди да се появят в търговската мрежа, първите резерви с марка Domaine Peshtera в сортовете Каберне совиньон и Мерло, както и първите купажни вина на компанията от сортовете Совиньон блан и Вионие. Всички те тези дни ще бъдат представени на щанда на компанията чрез професионални дегустации, водени от топ технолозите и изпълнителния директор на компанията Иван Папазов.  

Българско вино спечели Златен медал в САЩ

Най-изявените винени критици, сред които редакторите на Ню Йорк Таймс, Лос Аднжелис Таймс, Вашингтон Пост, Decanter and the Robb Report...

„Вино се прави от грозде”, казват експертите. Именно затова Винпром Пещера е най-големият собственик на лозови масиви в България. Към момента притежава над 15 000 дка с разнообразни и прецизно отглеждани в плодородни региони, съобразени с тероара, лозя. До края на 2013 г. компанията планира те да са над 18 000 дка, за да отговори на нарастващите си производствени нужди. "Винпром: инвестира милиони в новата си винарска изба в град Съединение, която през септември посрещна тонове грозде за производството на вината на компанията. С това днес "Винпром Пещера" има капацитет за производство на вина от над 14 млн. литра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика