Само 5 шестици по български език и 161 по математика след 7 клас

6706
Само 5 шестици по български език и 161 по математика след 7 клас

Пет са пълните шестици по български език и литература на националното външно оценяване на седмокласниците, 161 са по математика. Това съобщи заместник-министърът на образованието Милена Дамянова. На изпитите се явиха над 55 000 ученици, предаде БЛИЦ.
В сравнението с външното оценяване през 2009 година тазгодишните резултати на явилите се след 4-ти клас бележат сериозен спад, каза Дамянова. Спадът е с около 20%. Това, разбира се, не е новина. Всички знаем, че в прогимназиален етап нещо се случва, резултатите на учениците намаляват много. Причините за това са комплексни - и усложненото учебно съдържание, и новите учители в 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, коментира Дамянова.

Зам.-министърът посъветва родителите как да подредят желанията на седмокласниците за училищата, в които ще кандидатстват. По думите й е важно да се подредят училищата според желанието на учениците. Разбира се, на първо място да поставим училището, което най-много желаем, така че след това системата е автоматична и съответно ще ги класира по съответния начин. Имаме размествания след първо класиране. Така че всеки един ученик има шанс - колкото по-висок е неговият бал, толкова той е по-голям за желаните училища, каза още заместникът на министър Игнатов.

Редактор: Сияна Любомирова

Янка Такева: Напускащите училище са предимно момичета

Две трети от всички напуснали училище отпадат в периода от първи до трети клас. Това каза Янка Такева – член на Икономическия и с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com