Челси и Ливърпул откриват 2022 с дерби, което може да закрие битката за титлата в Англия

4859
Челси и Ливърпул откриват 2022 с дерби, което може да закрие битката за титлата в Англия
Снимка: Getty Images

Английските грандове Челси и Ливърпул ще започнат новата 2022 година с дерби помежду си на "Стамфорд Бридж", което до голяма степен може да предреши битката за титлата във Висшата лига. Лидерът в първенството Манчестър Сити обърна Арсенал в първия ден от новата година и има аванс от 11 точки пред "сините" и 12 пред "червените".

И Челси, и Ливърпул се пропукаха в последните кръгове, в които пък Сити бе безупречен и трупа победа след победа. Лондончани записаха три равенства в последните четири кръга, докато мърсисайдци направиха "хикс" и допуснаха загуба в последните си два мача. Тимът на Юрген Клоп е с два мача по-малко от Манчестър Сити, но един от тях е днес - срещу Челси.

Ливърпул няма победа над Челси през 2021 година

В първата си среща през сезона на "Анфийлд" Ливърпул и Челси не успяха да се победят в мач, в който "сините" показаха много силна игра, но играха цяло полувреме в намален състав. През март 2021 г. Челси победи Ливърпул с 1:0. За днешния двубой на "Стамфорд Бридж" efbet предлага 2.75 коефициент за победа на Челси, 3.55 за равенство и 2.65 за победа на Ливърпул.

Последните три мача между Ливърпул и Челси завършват под 2,5 гола

Ливърпул дълго време притежаваше най-резултатната атака във Висшата лига, като тимът е отбелязал 50 попадения - показател, по който в момента отстъпва единствено на Манчестър Сити, който е с 53 с два мача повече. Атаката на Челси също се представя на ниво с никак лошите 43 вкарани попадения, но тимът е много стабилен и в отбрана - едва 14 инкасирани гола.

Последните три срещи между Челси и Ливърпул завършват под 2,5 гола. В последния кръг от Висшата лига пък "сините" вкараха само един гол на Брайтън при равенството 1:1, докато "червените" дори не успяха да вкарат на Лестър при загубата с 1:0. За днешното дерби между Челси и Ливърпул efbet предлага 2.10 коефициент за под 2,5 гола в мача и 1.85 за над 2,5 гола.

ЧЕЛСИ И ЛИВЪРПУЛ СИ ДАДОХА СВИРЕП СБЛЪСЪК - КАК ЗАВЪРШИ ТОЙ, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com