Челси или Ливърпул: Кой ще вдигне Купата на Лигата?

3861
Челси или Ливърпул: Кой ще вдигне Купата на Лигата?
Снимка: Getty Images

Английските грандове Челси и Ливърпул се изправят тази вечер един срещу друг на финала за Купата на Лигата. Двубоят ще се изиграе на националния стадион "Уембли" в Лондон, като е с начален час 18.30 българско време.

И двата тима се намират в добра форма, като мърсисайдци са в серия от девет поредни победи във всички турнири, докато "сините" спечелиха последните си шест срещи, включително и Световното клубно първенство, спечелвайки си статут на най-добър отбор на планетата.

Челси срещу Ливърпул в спор за трофея

На "Уембли" обаче няма значение нито това, че Ливърпул е замесен в битката за титлата във Висшата лига, нито това, че лондончани са световни клубни шампиони. За финала efbet дава предимство на Ливърпул - 2.25 коефициент за победа, равенството е оценено на 3.45, докато коефициентът за победа на Челси е 3.30.

Двубоят ще се изиграе само часове след новината, че Роман Абрамович се оттегля от Челси на фона на конфликта между Русия и Украйна. Томас Тухел няма да може да разчита на Бен Чилуел, докато Юрген Клоп е без Роберто Фирмино, а Диого Жота е под въпрос за срещата.

Ще вкара ли Салах на бившия си клуб Челси?

Последните две срещи между Челси и Ливърпул завършиха при равен резултат. В три от последните четири мача пък двата тима са си вкарали под 2,5 гола. За днешния финал efbet предлага 1.82 коефициент за под 2,5 гола, докато за над 2,5 гола ставката е 2.10.

Безспорно футболистът във форма за Ливърпул е Мохамед Салах, който е голмайстор във Висшата лига и сред най-добрите реализатори в Шампионска лига. Египтянинът ще иска да се разпише срещу бившия си клуб Челси на финала на "Уембли", като efbet дава 2.80 коефициент, за да го стори.

Още: Ливърпул ликува след като жокер издъни Челси при дузпите в Купата на лигата

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com