ДЕРБИ: Ще спаси ли "старата госпожа" "виолетовите", или ще ги остави на "вълците"?

3132
ДЕРБИ: Ще спаси ли "старата госпожа" "виолетовите", или ще ги остави на "вълците"?
Снимка: GettyImages

Дойде време за последния кръг от италианската Серия А за сезон 2021/22 и той ще бъде изключително драматичен не само заради борбата за шампионската титла и борбата за оцеляване. В него ще стане ясно и къде в Европа ще играят догодина Аталанта (59 точки), Фиорентина (59 точки) и Рома (60 точки).

Битка за Европа в италианската Серия А

Единият, засега "вълците", ще поеме към Лига Европа, следващият - към Лигата на конференциите, а третият - няма да участва в европейските клубни турнири през следващия сезон. Задачата на "виолетовите" изглежда най-трудна, тъй като те посрещат у дома гранда Ювентус в дербито на кръга.

Сблъсъкът ще се състои в събота, 21-ви май, от 21:45 часа българско време. Коефициентът на efbet за успех в полза на домакините е 2,05, докато победа за "старата госпожа" е със ставка 3,70. Пазарът за равенство между двата отбора пък е оценен на 3,80.

"Бианконерите" са в серия от три поредни успеха над този съперник във всички турнири, като последните два дойдоха за Купата на Италия. В двете срещи преди тях обаче Ювентус така и не записа успех - равенство и тежка загуба с 0:3 в края на 2020-а година. Само в един от въпросните пет последни двубоя се е стигало до гол/гол и само в един от тях е имало над 2,5 попадения.

Коефициентът в този случай Фиорентина и Ювентус да успеят да си отбележат по поне едно попадение е 1,63, докато за няма гол/гол е 2,40. Съответно ставката пък двата отбора да си вкарат общо над 2,5 попадения е 1,70, докато за под 2,5 гола в мача е 2,25.

Влахович се завръща във Фиорентина, но с екипа на Ювентус

След около пет години във Фиорентина сръбският нападател Душан Влахович осъществи трансфер именно при "старата госпожа". Това се случи през януари тази година, а атакуващият футболист нямаше проблеми да се аклиматизира бързо в новия си тим. Той е втори при подреждането на голмайсторите в шампионата през тази кампания с неговите 24 попадения, като изостава единствено от стрелеца на Лацио Чиро Имобиле.

Коефициентът на efbet именно Душан Влахович да накаже бившия си отбор и да му секне надеждите за мачове в европейските клубни турнири през следващия сезон, отбелязвайки първия гол в срещата е 7,60 (толкова е и ставката той да вкара последния гол в мача). Пазарът пък той да отбележи попадение по всяко време от сблъсъка е 3,00.

ЮВЕНТУС ОТСТЪПИ НА ФИОРЕНТИНА ВЪВ ФИНАЛНИЯ МАЧ ОТ СЕЗОНА В СЕРИЯ А

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com