ФИНАЛ: Замечтан Ливърпул търси втори трофей - Челси е изпълнен с мъст след дузпите

4242
ФИНАЛ: Замечтан Ливърпул търси втори трофей - Челси е изпълнен с мъст след дузпите
Снимка: Getty Images

Дойде времето за още един финал в английския футбол. Той отново ще бъде с участието на Ливърпул, който след триумфа в Купата на Лигата, ще търси втори трофей за сезона, с което и да продължи да мечтае за куадрупъл. Срещу него обаче се изправя настоящият европейски клубен шампион Челси.

Дежа вю: Челси и Ливърпул в нов финал, този път за ФА Къп

Двата тима ще си оспорват трофея от най-стария турнир по футбол в целия свят - английската ФА Къп. "Сините" от Лондон ще се надяват да спечелят състезанието, защото в противен случай ще останат без трофей през тази кампания. Освен това загубата ще бъде още по-болезнена, предвид факта, че ще бъде второ поредно поражение във финала на турнира за тях след миналогодишния триумф на Лестър над лондончани с минималното 1:0.

Сблъсъкът, който ще се проведе на 14-ти май (събота) от 18:45 часа българско време, ще се състои на митичния "Уембли". Коефициентът на efbet за успех в полза на мърсисайци е 2,05, докато победа за "сините" от Лондон е със ставка 3,75. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,70.

Както е известно, победителят във финала ще бъде определен в една среща и ако това не се случи в редовните 90 минути, то ще се стигне до две продължения от по четвърт час всяко. Разбира се, регламентът гласи, че ако и в тях двата отбора не успеят да се победят, изходът ще дойде след изпълнения на дузпи.

Коефициентът в редовното време резултатът да е равен, а впоследствие Юрген Клоп и компания да триумфират с трофея след продължения е 11,00. Съответно мърсисайдци да го сторят след изпълнения на дузпи е 14,00. Ставката пък Челси да се окичи със златните медали след две 15-минутни продължения е 17,00, а да го стори след дузпи - 14,00.

Няма как да не отбележим факта, че именно тези два тима бяха съперници във финала за Купата на Лигата през февруари тази година. Тогава се стигна именно до дузпи, а в крайна сметка мърсисайдци надделяха. Това обаче бе трети пореден двубой между тях във всички турнири, който завършва наравно в редовното време. В предишните два обаче имаше общо шест попадения и в двата случая се стигаше до гол/гол.

Ще има ли голове между Ливърпул и Челси във финала за ФА Къп?

Коефициентът на efbet във финала за ФА Къп да има над 3,5 попадения е 3,25, докато за под 2,5 гола е 1,98. Съответно ставката за това в този сблъсък и Челси, и Ливърпул да успеят да си вкарат поне по един гол е 1,78, докато за няма гол/гол е 2,15. Важно уточнение е, че тези пазари касаят само развръзка в редовното време.

ОТНОВО ДУЗПИ - КАКВО СТАНА В ТОЗИ ФИНАЛ, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com