„Мачкай, Гришо“: Димитров влиза в опасни води срещу неудобен опонент на Australian Open

3395
„Мачкай, Гришо“: Димитров влиза в опасни води срещу неудобен опонент на Australian Open
Снимка: Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза във втори двубой от тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Хасковлията ще се изправи срещу французина Беноа Пер на 1/32-финалите, след като вече се справи с Иржи Лехецка.

Епизод номер 3 от съперничеството между Димитров и Пер

Мачът между Димитров и Пер е трети на корт номер 3, където програмата започва в 02:00 часа българско време, което значи, че се очаква хасковлията да излезе на корта след 06:00 часа българско време. Коефициентът на efbet за успех в полза на Гришо е 1,19, докато за победа за Пер е 5,50.

До момента 56-ият в света французин и 28-ият в световната ранглиста българин са се срещали общо три пъти. Последният от тях е в Токио през 2015 година, когато Пер печели с 2:1 сета. Първият път е от 2012 година на US Open - успех с 3:1 за французина. Между тях - през 2013 година, Димитров печели с 2:1 в Стокхолм на полуфиналите и впоследствие печели турнира.

Така се е затвърдила тенденцията до този момент никой от двамата да не успее да спечели без да даде сет на опонента в директните им мачове. Разбира се, повече сетове значат и повече геймове, особено във формат 3 от 5, какъвто е за Големия шлем. Коефициентът за над 34,5 гейма в мача е 1,95, докато за под 34,5 е 2,00.

ПРОДЪЛЖИ ИЛИ ОТПАДНА ГРИГОР - НАУЧЕТЕ ТУК!

Димитров срещу Беноа Пер: Прокълнат ли е първият сет в мачовете им

Любопитен факт е, че в мачовете между Григор и Беноа само веднъж се е случило който вземе първия сет, впоследствие да спечели и мача. Това е така при последната им среща в Токио. Ставката за това Димитров да спечели първия сет в този им мач е 1,35, докато за успех в полза на Пер в първата част е 3,60.

Гришо е големият фаворит на специалистите и анализаторите за този двубой. Коефициентите на efbet за успех с точен резултат в полза на българина са съответно 2,05 за 3:0, 3,65 за 3:1 и 6,60 за 3:2.

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Григор Димитров - Беноа Пер по ТВ: Къде да гледаме мача от Australian Open?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com