След историческото чудо: шампионът Байерн "бие звънеца", Борусия търси изгубеното

4295
След историческото чудо: шампионът Байерн "бие звънеца", Борусия търси изгубеното
Снимка: Getty Images

Германският гранд Байерн Мюнхен тотално затвърди доминацията си в местния футбол, след като завоюва рекордна десета поредна титла в Бундеслигата. Така баварците записаха името си в историята, тъй като никой клуб от топ първенствата на Европа не е успявал да печели титлата в своята страна цели десет години поред.

Байерн Мюнхен спечели 10-а поредна титла - доиграва сезона

Това стана факт, след като в последния кръг тимът победи втория в класирането Борусия Дортмунд и отвори преднина от 12 точки. До края остават три кръга, а в предстоящия Байерн ще се изправи срещу най-високо класирания тим от програмата си до края на Бундеслигата - заемащият десетата позиция във временното класиране Майнц.

Футболистите на Юлиан Нагелсман гостуват в събота, 30-и април, от 16:30 часа българско време. Коефициентът на efbet за успех на Майнц е 5,60, докато победа за гостите е със ставка 1,56 (равенството е оценено на 5,00).

Байерн е допуснал само едно поражение от този съперник в последните им пет срещи, но пък сред тях личат още разгромни победи за баварците с по 6:0, 6:1 и 5:2. Любопитен факт обаче е, че последните два двубоя между тези отбори завършват при точен резултат 2:1 за домакина (а в един от случаите това е Майнц - точно както сега).

Коефициентът за това ”традицията” да не бъде нарушена и трети пореден двубой между тях да завърши при точен резултат 2:1 за домакина (в случая - Майнц) е 16,00. Съответно ставката за общо над 5,5 попадения в срещата е 6,20, а тази за под 2,5 е 3,00. Пазарът за това и Майнц, и Байерн да си отбележат е 1,56, а за няма гол/гол е 2,55 (в пет поредни двубоя между тези опоненти се стига до гол/гол, като в тях Майнц е реализирал общо шест попадения срещу именития си съперник).

СЛЕД КАТО ГРАБНА ТИТЛАТА, БАЙЕРН МЮНХЕН ... КАКВО НАПРАВИ, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Борусия Дортмунд ще опита да си върне второто място в Бундеслигата

Вторият в класирането Борусия Дортмунд приема у дома Бохум в същия ден и същия час (всички мачове от последните кръгове са с един начален час). Именно Борусия бе последният шампион на страната (дори два пъти поред) преди 10-те поредни на Байерн, но тимът не успя да се пребори дори за второто място през миналата кампания, тъй като РБ Лайпциг финишира там.

Коефициентът на efbet Борусия да победи и с това да си гарантира второто място в крайното класиране е 1,40, докато за успех в полза на гостите е 7,60. Съответно ставката за равенство между двата отбора е 5,80.

БОРУСИЯ ДОРТМУНД И БОХУМ СПРЕТНАХА ГОЛОВ ТРИЛЪР - НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ В SPORTLIVE.BG

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com