Британски министър: Не можем да приемем повече мигранти

2967
Британски министър: Не можем да приемем повече мигранти
Снимка: Getty Images / Guliver

Великобритания повече не може да приема мигранти, защото социалната система на страната се „пръска по шевовете“.

Това заяви в интервю за в. „Дейли Телеграф“ министърът на културата, информацията и спорта Джон Уитингдейл. Той е привърженик на излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз след провеждането на референдума това лято.

Великобритания е „малка страна“, която не може в бъдеще да се справя с „безконтролния поток“ от мигранти, каза Уитингдейл. В тази връзка той разкритикува сключеното неотдавна споразумение между британския премиер Дейвид Камерън и ръководството на ЕС. Според него то не е достатъчно, за да промени качествено положението, предаде БГНЕС.

Еврокомисар: Никоя страна в Шенген няма да бъде извадена от зоната

Срещата на върха ЕС - Турция в понеделник ще е изключително важна и определяща за разрешаване на мигрантската криза през следващите мес...

Джон Уитингдейл не изключва, че в Обединеното кралство има повече мигранти, отколкото е известно на властите. „Днешните цифри и без това предизвикват тревога, а ако вземем предвид, че те могат да са занижени, това създава още по-голям проблем“, допусна министърът.

Чистият приток на мигранти във Великобритания за 1 година, по данните към септември 2015 г., е достигнал 323 000 души. Това е с 31 000 повече, отколкото за същия период на предходната некалендарна година.

При това, чистата миграция във Великобритания от страните-членки на ЕС за посочения период е 172 000 души, което е с 14 000 повече.

Едно от основните предизборни обещания на Дейвид Камерън, което той даде още през 2010 г. в качеството си на лидер на опозицията, бе намаляване на ежегодния миграционен поток под 100 000 души. Впрочем, още тогава експертите смятаха тази цел за неизпълнима.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа