ЕС засега няма да въвежда визи за САЩ

21431
ЕС засега няма да въвежда визи за САЩ
Снимка: Getty Images / Guliver

Европейската комисия засега не намира за подходящо връщането на визите за граждани на САЩ, Австралия, Канада и Япония, макар че отчита, че тези държави изискват визи от гражданите на България, Хърватия, Кипър, Полша и Румъния. Това се посочва в съобщение по повод оповестяването на първия доклад на ЕК по въпросите на визовата реципрочност.

Отбелязва се, че по-рано тази година нашата страна съобщи, че не изисква визи за американци, австралийци и канадци, като същевременно българите не могат да пътуват безвизово до САЩ, Канада и Австралия. Хърватия съобщи, че за нейни граждани се изисква входни визи от САЩ и Бруней; Кипър съобщи за необходимостта от визово пътуване до САЩ и Австралия; Полша - до САЩ; Румъния - до Австралия, Канада, Япония и САЩ. През последните месеци работихме усилено с правителствата на Австралия, Канада, Япония и САЩ по тези въпроси и те показаха, че споделят целта визите да отпаднат, заявява по този повод еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, цитирана от БТА.

Италия иска по-бързо да започнат разговорите за отмяна на шенгенските визи за Русия

Италианските власти се надяват на по-бързо възобновяване на диалога за отмяна на визите между Русия и страните от Шенгенската зона. Т...

Те добавя, че има доверие в изразените позиции. На осъществените срещи по визовите въпроси в присъствието на заинтересованите страни е било решено, че е необходимо да бъдат допълнително изяснени данните около изискванията за отпадането на визите. Решено е консултациите да се състоят на всеки шест месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа