Училищата и детските градини в община Бургас са готови за зимата

10397
Училищата и детските градини в община Бургас са готови за зимата
Снимка: БГНЕС

Училищата и детските градини в община Бургас са готови за зимата. Информацията съобщи директорът на дирекция "Образование" в общината Веселина Торалова. 

Училищата са снабдени с гориво. В някои от учебните и детските е направена профилактика на отоплителните инсталации. Училищата и детските градини в бургаските комплекси „Славейков”, „Изгрев”, „Зорница” и „Лазур” се отопляват централно от Топлофикация – Бургас, информира "Фокус".

2191 първокласници ще посрещнат училищата в Бургас

Децата, които ще бъдат първокласници в Бургас през учебната 2014/2015 г., са 2191, съобщиха от общината. По нейно предписание са извърш...

В ЦГЧ учебните и детските заведения са газифицирани. „Горивните инсталации са пригодени с комбинирани горелки на газ и дизелово гориво. ОУ „Елин Пелин”, СОУ „Константин Петканов” и ОДЗ 1 „Морска звезда” в к-с „Меден рудник” са свързани към районната отоплителна централа. Училищата „Петко Росен” и „Найден Геров”, които след основен ремонт от миналата година и прилагане на мерките за енергийна ефективност, се отопляват на пелети. ЦДГ 11 и ОДЗ 9 „Делфин” в Меден рудник от 3 години се отопляват с чилъри. Това е инсталация, която през зимата осигурява топлина в помещенията, а през лятото – хладина. ОДЗ 10 се отоплява с компресирана газ”, каза още Таралова.

Детските градини и училищата покриват разходите по отоплението чрез делегираните им бюджети.

"Справят се успешно, но ако някъде по някаква причина се случи недостиг на финансови средства, община Бургас винаги реагира и подпомага ръководствата”, добави тя. Таралова каза още, че няма опасност от „дървена ваканция” поради липса на отопление. Такава не е имало и през последните години. „Евентуално, когато има ниски температури или поради други метеорологични условия няма електричество, там, където горелните помпи подкачват гориво с ток, е нямало занятия, но в рамките на няколко часа. Не бих могла да кажа, че е имало такава ваканция поради проблем с отоплението”, каза още Таралова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас