Франция е внесла предложение за нови санкции срещу Иран

2831
Франция е внесла предложение за нови санкции срещу Иран
Снимка: Getty Images

Франция внесе в ЕС предложение за въвеждане на нови санкции по отношение на Иран заради изпитания на балистични ракети. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на AP. По информация на AP на база на дипломатически източници предложението е направено миналата неделя на среща на министрите на външните работи на 28-те страни от ЕС в Брюксел.

Това става два дни след решението на ЕС и САЩ за смекчаване на режима на санкции спрямо Иран, който бе въведен заради неговата ядрена програма.

Иран е готов да изнася природен газ за Европа

Иран е готов да изнася природен газ за Европа. Това заяви директорът, отговарящ за международните контакти в Иранската национална газ...

Брюксел разглежда искането на Париж, но болшинството членове на ЕС считат подобна стъпка за контрапродуктивна за нормализацията на политическите и икономически отношения с Иран", се отбелязва в съобщението. В него се обръща внимание, че то е в състояние да усложни визитата на президента на Иран Хасан Рохани днес в Париж. През октомври Иран проведе изпитания на балистична ракета с далечен обсег "Имад". Военното ръководство на Иран неколкократно е заявявало, че ракетата "Имад" не е предназначена за ядрен боен заряд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа