Лондон ще икономисва по 1 млрд. годишно

8799
Лондон ще икономисва по 1 млрд. годишно

Британското правителство планира през следващите 3 г. да икономисва по 1 млрд. паунда годишно, става ясно от изявление на финансовия министър Джордж Осборн, предаде БГНЕС.

Осборн днес ще говори по т.нар. есенен предбюджет пред Палатата на общините в британския парламент. Според медиите на Острова министърът е разпратил на членовете на кабинета писмо, в което се казва, че държавните разходи трябва да бъдат съкратени с над 4 млрд. паунда в периода 2013-2016 г. Това означава съкращаване на бюджетните харчове с 1,1%, като икономиите ще засегнат всички министерства.

Незасегнати ще останат само сферите на здравеопазването, училищното образование, местното самоуправление, специалните служби и специализираните в оказване на екстрена помощ - медицинска, противопожарна и пр. Вчера стана ясно, че правителството на Дейвид Камерън дори планира да отдели допълнителни средства за ремонт на училищата, модернизация на училищните столове и повишаване качеството на храната в тях.

В бюджета за 2014 г. са планирани и значителни инвестиции в размер на 375 млрд. паунда за развитие на енергетиката, водоснабдяването, транспорта и комуникациите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа