Ловци на съкровища в Полша търсят злато от времето на нацизма

2704
Ловци на съкровища в Полша търсят злато от времето на нацизма
Снимка: iStock

Ловци на съкровища се надяват да изкопаят 48 каси със скрито злато на Хитлер на стойност близо половин милиард лири в намиращ се в Полша дворец, използван по време на II световна война от СС като публичен дом. съобщи в. „Сън”.

Екипът ще започне разкопки в замъка от 18-ти век в село Минковские в Южна Полша, построен от пруския генерал Фридрих Вилхелм фон Зайдлиц, следващата седмица и се надява да открие 10 тона злато и други богатства.

Плячката е открадната към края на Втората световна война по инструкция на шефа на СС Хайнрих Химлер, за да се финансира създаването на Четвърти райх.

Смята се също, че е съставена от бижута и притежания, ценени от германския елит, който е живял в района, и е дадена на нацистите, за да се избегне да бъдат разграбени от настъпващата руска Червена армия.

Смята се, че неуловимото „Злато от Бреслау“, изчезнало от полицейския щаб в полския град Вроцлав, е сред скритото богатство.

Канадци обявиха злато за 270 млн. долара в находище в Кърджалийско

Канадска фирма Velocity Minerals обяви своята оценка за 156 000 унции злато в находище „Обичник“, в зона „Дурусу&ldqu...

Търсачите на съкровища от фондацията с нестопанска цел „Силезийски мост” определиха местоположението, след като прегледаха секретни документи, дневник на офицер от SS и карта, която получили от наследниците на офицери, посещавали ложата Кведлинбург, създадена преди 1000 години.

Членовете на ложата Кведлинбург получиха високопоставени позиции в много нацистки институции след създаването на Третия райх.

Документите били предадени от наследници, тъй като „връщането на световното наследство се разглежда като крайъгълен камък по дългия път на помирение“, според фондацията.

Разкритият дневник, за който се смята, че е написан от високопоставен офицер от SS под псевдонима Михаелис, изглежда е ключът към погребаната плячка.

Записка от 12 март 1945 г., обсъждаща скривалището в двореца в Минковские, гласи: „В оранжерията е изкопано корито, което е сигурен„ дом “за доставените сандъци и контейнери”.

Костадин Костадинов: 26 тона българско злато се намират в централната банка на Англия в Лондон

„Покрай демонтажа на старата комунистическа система беше демонтирана и самата държавност в България. Нещо, което не се случи в ни...

Михаелис продължи, „48 сандъка от Райхсбанк, в добро състояние, бяха скрити, много добре покрити с пръст и „ озеленени “ с все още живи растения. "Нека провидението да бди над нас."

Мемоарите се оказаха доста ценни, след като по-рано разкриха местоположението на друг дворец в региона миналата година, където се смята, че на дъното на кладенец се намират 28 тона ценности.

Но екипът на „Силезийски мост” избра да разкопае имението в Минковские, тъй като скривалището е по-лесно достъпно.

Сред останалите документи е писмо от висш офицер от СС на име фон Щайн, написано до жена, работеща в двореца, която по-късно става негов любовница.

"Скъпа моя Инге, ще изпълня задачата си с Божията воля. Някои превози бяха успешни. Останалите 48 тежки сандъка на Райхсбанк и всички семейни сандъци поверявам на тебе", пише той.”Само ти знаеш къде се намират. Бог да ти помага, както и на мен, да изпълня възложената ми задача.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Европейска директива: Трябва да дават безплатна чешмяна вода по заведенията

В Украйна трима души загинаха при опит да демонтират FPV дрон

Готов е законът, с който ЕС ще праща пари от замразени руски активи на Украйна

Първата творба на Банкси за 2024 г. разбуни духовете в Лондон (ВИДЕО)

Крим, дроновете срещу руски рафинерии и руските доброволци: Грижите за Путин (ВИДЕО)

Аварийно кацане на самолет в Родос

Измислени гласове и мъртви души за Путин: Примери да искаш (ВИДЕО и СНИМКИ)

Варшава: Замразените активи трябва да се използват за отбрана на Украйна

Шарл Мишел: Ако Европа иска мир, трябва да се готви за война

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.03 - Защо германската ракета Taurus е най-желаното от Киев оръжие?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа