Меркел: Еврозоната остава нестабилна

10475
Меркел: Еврозоната остава нестабилна
Снимка: Getty Images / Guliver

В eврозоната бе постигнат икономически прогрес, доколкото страни като Испания, Гърция и Португалия предприеха значими стъпки за изход от кризата, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел. Въпреки това, според Мелкел, ситуацията в eврозоната към момента остава нестабилна, съобщава Business Insider.

Някои световни събития, в това число кризата в Украйна, послужиха като причина за забавянето на немската икономика и нанесоха финансов ущърб на много големи немски фирми, отбеляза Меркел.

Европа трябва да се сплоти

Еврото може да издържи само в случай, че страните-членки на ЕС сближат икономическите и социалните си политики, коментира социалдемокр...

„Икономическите рискове може да се отразят на нашата икономика заради геополитическото напрежение, но като цяло ситуацията в Германия остава стабилно", каза канцлерът.

По-рано еврокомисарят по икономиката и финансите Пиер Московиси заяви, че Еврокомисията смята геополитическия риск за един от основните рискове в своята икономическа прогноза за периода 2014-2016 година.

„Доминират рисковете, свързаните с геополитическото напрежение, възможната реакция на пазара на нормализацията на монетарната политика в САЩ и рисковете, произтичащи от скоростта на осъществяването на програмите за реформи в ЕС", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа