Няма информация за загинали българи в Ница (ВИДЕО)

2430
Няма информация за загинали българи в Ница (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Нямаме данни за пострадали или ранени български граждани при терористичния акт в Ница, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР). От институцията посочиха, че българските дипломатически представителства остават във връзка с местните власти.

На телефон 00 33 4 93 72 22 22 във Франция може да се получи информация за жертвите.

Даниел Митов с позиция в подкрепа на Франция

Ужасяващият атентат в Ница, който стана факт тази нощ, вече предизвика официална реакция и в България. Външният ни министър Даниел Мито...

Междувременно френският президент Франсоа Оланд заяви, че  операция "Сантинел" с използване на военни патрули ще продължи на високо равнище с използването на 10 хиляди души. Те ще оказват съдействие на жандармерията и полицията", обяви държавният глава на Франция, предаде БГНЕС. Само преди дни той обещаваше намаляване на участниците в операцията до 7 хиляди души и прекратяване на извънредното положение в страната.

Във Франция има резервисти - от 18 до 35-годишна възраст, които имат специални договори с държавата и с работодателите си, за да могат да бъдат викани за военна служба. Периодично тези хора минават през обучения, за да бъдат във форма.

"Взех и решение да използвам оперативния резерв, т.е. служилите в армията или в жандармерията. Те ще съдействат на служителите на полицията и жандармерията. Можем да ги използваме на всички обекти, които се охраняват и по-специално за контрол на границите на страната", обяви Оланд.

Франция ще засили ударите си по "Ислямска държава" Ирак и Сирия, стана ясно от изявлението на Оланд.

В момента на атаката в четвъртък вечерта на крабрежната улица "Променад дез англе" в Ница е имало хиляди, разотиващи се след празничните фойерверки по повод националния празник на страната - 14 юли. Сред загиналите има много деца. Към момента жертвите са вече 80 души.

80 са жертвите на атентата в Ница, сред тях има много деца (ВИДЕО)

80 са жертвите, а ранените 150, 18 от които в критично състояние, след кошмарния терористичен акт, станал тази нощ в Ница. Ужасяващото ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа