Очаква се днес Украйна и Русия да подновят газовите преговори

16978
Очаква се днес Украйна и Русия да подновят газовите преговори

 

Очаква се делегации на Русия и Европейската комисия да пристигнат днес в Киев, за да подновят преговорите за газовите доставки и цените на газа.

Информацията съобщи правителствен източник в Киев, цитиран от Ройтерс. По думите му пристигането на представителите на ЕК е вече потвърдено, като се чака потвърждение и от руска страна. ЕК посредничи в преговорите между Русия и Украйна за цената на руския природен газ.

Йотингер е доволен от преговорите за руските газови доставки

Преговорите между Русия и Украйна за доставките на руски газ за Киев "напредват добре", каза европейският комисар по въпросите на ене...

Вчера украинският министър на енергетиката Юрий Продан предложи днес да има нов кръг от преговорите в Киев или друг град в Европа.

Русия е заплашила, че от понеделник ще спре да подава газ на Украйна, ако тя не погаси дълга си към "Газпром" от 1,95 милиарда долара, припомня БТА.

Снощи украинският премиер Арсений Яценюк поиска от правителството си да се подготви за спиране на руския газ в понеделник.

"Натоварих отговорните министри да се подготвят още в понеделник за спиране на газа, доставян от Русия", съобщи Яценюк в профила си в социалната мрежа Twitter, след като преговорите в Брюксел тази седмица се провалиха, информира БГНЕС.

US експерти разработват газови доставки за Украйна

Американски правителствени специалисти пристигнаха в Украйна, за да й помогнат в реверсните доставки на газ от Европа. Това гласи пояс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа