Орбан: Да спрем имиграцията, да накажем виновниците

20825
Орбан: Да спрем имиграцията, да накажем виновниците
Снимка: Getty Images / Guliver

Унгарският премиер Виктор Орбан отново открито призова за спирането на имиграцията в Европа. Той призова да се даде остър отговор от страна на Европейския съюз /ЕС/ за убийството на 17 души във Франция, което е извършено от деца на имигранти.

Орбан направи това изявление пред държавната телевизия в Будапеща след завръщането си от Париж, където участва в "Марша на солидарността".

Орбан поиска ЕС да ограничи имиграцията

Унгарският премиер Виктор Орбан призова за строго ограничаване на имиграцията в Европейския съюз, предаде БНР. Европа трябва да допуск...

"Не трябва да се гледа на икономическата имиграция като на нещо полезно, защото тя носи само неприятности и заплахи за хората в Европа. Поради тази причина имиграцията трябва да бъде спряна. Това е нашата позиция, позицията на Унгария", подчерта Орбан. Според него единственото изключение, което може и трябва да се прави се отнася за политическите емигранти.

"Унгария няма да позволи да се превърне в крайна дестинация за имигрантите. Това няма да позволим да се случи, поне докато аз съм премиер на тази страна и докато това правителство е на власт", подчерта Виктор Орбан. Според него съществуващите малцинства в републиката не представляват никаква опасност за Унгария.

"Ние не желаем сред нас да има някакво значително малцинство, с други културни ценности, произход и характеристики. Ние просто искаме да съхраним Унгария за унгарците", каза още Виктор Орбан.

Според данните на Националния статистически институт в Будапеща близо 350 000 унгарци живеят и работят в чужбина - предимно в Германия, Великобритания и Австрия.

Орбан посочи САЩ като агресор в Централна и Източна Европа

Унгарският премиер Виктор Орбан обвини САЩ в намеса във вътрешните работи на страните от Централна Европа, определяйки като "претекст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа