От август 2020 г. в Германия са проведени повече от 2700 акции срещу епидемичните мерки

1111
От август 2020 г. в Германия са проведени повече от 2700 акции срещу епидемичните мерки
Снимка: Getty Images/Guliver

От август 2020 г. в Германия са проведени над 2700 демонстрации и митинги срещу ограниченията във връзка с коронавируса. Това съобщи в сряда редакционната асоциация Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), позовавайки се на отговора на германското правителство на съответното искане на Левицата в Бундестага.

Според данните, германското правителство разполага с информация за организирането на над 2700 протестни акции. Точна информация обаче може да бъде предоставена само за демонстрации и митинги, които се наблюдават от отдела за защита на Конституцията на Федерална република Германия (BFF, контраразузнаване на Федерална република Германия). В същото време, както посочва BFF, само малка част от подобни протестни действия (28) са от десен екстремистки характер. При това 15 от тях са се провели в град Хале (федерална провинция Саксония - Анхалт).

САЩ не искат да се карат с Германия заради „Северен поток 2”

Администрацията на американския президент Джо Байдън възнамерява да отмени санкциите срещу Nord Stream 2 AG, който контролира изграждан...

В края на април Службата за защита на Федерална република Германия взе под частичен надзор отделни функционери и някои групи от движението срещу карантинните мерки, Querdenker („Алтернативно мислене“). Контраразузнаването смята, че те могат да представляват заплаха за държавната система. Вече разузнавателните агенции имат право да използват оборудване за наблюдение, да прихващат кореспонденция и да проследяват финансирането. Досега тайните служби можеха да събират информация за това движение само от отворени източници.

Querdenker редовно организира митинги на ковид-дисиденти в Германия, които не са съгласни с ограниченията, наложени във връзка с разпространението на коронавируса, противопоставят се на ваксинациите и поставят под въпрос опасността от инфекцията. Често подобни демонстрации са придружени от сблъсъци с полицията и безредици. Медиите често свързват участниците в това движение с представители на десните движения.

В момента в Германия има локдаун, но не толкова строг, колкото през зимата. Училищата и детските градини са отворени, музеи и галерии работят в някои провинции. Много региони започват да облекчават ограничителните мерки.

Увеличението на новите случаи на коронавирусна инфекция в Германия намалява от няколко седмици. През изминалия ден са установени 11040 нови случая на инфекция. От началото на пандемията инфекцията е открита при 3 614 095 жители на Германия. Починалите от последиците от болестта, причинена от коронавируса, са 86 665 души.

Германия започва ваксиниране срещу COVID-19 на всички пълнолетни граждани

Германия ще предлага ваксини срещу коронавируса на всички пълнолетни от 7 юни, предаде Франс прес, като цитира министъра на здравеопазв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа