Само 20% от украинците подкрепят управляващите

2271
Само 20% от украинците подкрепят управляващите
Снимка: Gettyimages

Всеки пети жител на Украйна смята, че страната се движи в правилната поска, но едва всеки трети се доверява на президента Петро Порошенко. Такова е заключението от септемврийския доклад на Международния фонд за избирателни системи (IFES), който е провел проучване.

Повече от половината украинци (56%) смятат, че страната е тръгнала в неправилна посока след събитията на Майдана. В нито един регион на Украйна процентът на тези, които поддържат избрания от властите курс, не превишава 28%, а като цяло за страната процентът е 20.

Холандия официално не каза откъде е дошла ракетата "Бук", свалила MH17

Категорично полет MH17 на Малайзийските авиолинии е свален от ракета „Бук“, серия 9M38, с бойна глава 9N314M, а не от &bdqu...

На президента Петро Порошенко се доверяват 32% от украинците, а 62% от жителите не му се доверяват. За сравнение – преди година 69% от хората имаха доверие на президента.

Също толкова нисък е и рейтингът на премиера Арсений Яценюк, който също се ползва с 20% доверие (60% преди година). Виталий Кличко също губи довери и в момента са ползва с едва 25% подкрепа (43% преди година).

В доклада се отбелязва също така, че 49% от хората смятат, че страната им печели от по-тесните политически и икономически отношения с Европа, а едва 8% искат по-близки отношения с Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа