САЩ обмислят санкции и срещу украинската опозиция

25543
САЩ обмислят санкции и срещу украинската опозиция
Снимка: Getty Images / Guliver

САЩ може да наложат санкции както срещу членове на правителството на Украйна, така и срещу опозиционни лидери заради ескалацията на насилието в страната.

В момента текат консултации по въпроса между конгресмени и представители на американската администрация. Пакетът санкции няма да бъде обявяван, докато не бъде разработен напълно, но може и бързо да бъде обявен в случай на ескалация на насилието в Украйна.

По-рано някои американски законодатели, в това число сенатора републиканец Джон Маккейн и колегата му демократ Крис Мърфи, заявиха за възможността да бъдат наложени санкции против украинските власти заради насилственото потушаване на протестите в Киев. Идеята за санкции и над някои опозиционни лидери, които също са отговорни за ескалацията на насилието, обаче е нова.

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън също спомена за възможността да бъдат наложени санкции на Киев. Канада вече обяви санкции срещу някои висши украински държавни чиновници. За санкции срещу Украйна, които да бъдат наложени на страната от ЕС, се обявиха и редица европейски политици.

 

САЩ шпионирали чрез Angry Birds

Американската агенция за национална сигурност (АНС) е събирала данни чрез популярната игра Angry Birds. Специалните служби на Великоб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа