Сергей Станишев остава начело на ПЕС

12294
Сергей Станишев остава начело на ПЕС
Снимка: БГНЕС

Бившият лидер на БСП Сергей Станишев беше преизбран начело на Партията на европейските социалисти (ПЕС), след като на конгреса й в Будапеща единственият му конкурент оттегли кандидатурата си. Така Енрике Барон Креспо от Испания не се изправи срещу настоящия председател в директен вот.

Като аргумент за оттеглянето на кандидатурата си Креспо посочи, че е разговарял с много от делегатите на форума и е разбрал, че Станишев има много по-голяма подкрепа, съобщава националното радио.

Станишев е безспорен фаворит за ПЕС

Тази вечер е последното изслушване на двамата кандидати за лидери на ПЕС – сегашният президент Сергей Станишев и испанеца Енрике ...

„Ние сме много по-силни като политическо семейство, отколкото преди три години. Но това не означава, че бива да ни удовлетворява. Има известна сентенция, че в момента, в който спреш, тръгваш назад. Не можем да живеем в миналото. Политиката е разговор за бъдещето”, заяви в речта си Станишев, цитиран от БТВ.

Той посочи, че ще работи за подобряване на координацията вътре в ПЕС.

„Приятели, истината е, че нашите основни социални постижения са застрашени. И нека ви задам въпроса: възмутени ли сте? Възмутени ли сте наистина? Аз съм. Най-лошото в живота е да си безразличен, апатичен към случващото се”, категоричен беше Станишев.

Той определи Европа днес като „разделена и по-малко сплотена” и лишена от справедливост и солидарност.

EurActiv: Станишев вероятно ще спечели изборите за лидер на ПЕС

Партията на европейските социалисти (ПЕС) трябва да избере новия си председател на 11 юни. Според вътрешен източник германските и австр...

„Много са и заплахите отвън – нестабилност, конфлисти, даже хаос. Вълни от бежанци и емигранти. Расте подкрепата за антиевройпеските и популистки партии и вляво, и вдясно. Днес консервативните сили в Европа имат нов рефрен: политиката за затягане на коланите беше заменена от политиката на страха. Внушава се страх и несигурност в бъдещето”, коментира той и се обяви за повече солидарност, демокрация и толерантност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com