Сръбският премиер с ключово посещение в Русия

5892
Сръбският премиер с ключово посещение в Русия

Посещението следващата седмица на сръбска делегация начело с премиера Александър Вучич „несъмнено не е обичайно, не е едно от многото посещения“, заяви пред журналисти в Белград руският посланик Александр Чепурин.

По думите му посещението „по четири причини не е обичайно дори на фона на традиционните приятелски отношения между нашите народи“.

Борисов: Няма да оставим нашите народи да станат буферна зона

Няма да оставим нашите народи да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим границите. Това заяви премиерът Бой...

„Първо, трябва да се сверят часовниците, да се оформят позиции, да се обосноват собствените интереси, да се видят възможностите за разширяване на сътрудничеството. Оттук и равнището на визитата и планираните срещи на най-високо равнище“, подчерта Чепурин.

"Второ, продължи дипломатът, акцентът на посещението ще бъде поставен върху икономическите въпроси. В състава на сръбската делегация са включени редица министри от икономическия сектор. Директно ще се обсъждат въпроси, които могат да бъдат от полза за двете страни. Ключово значение ще има бизнес форумът преди обед на 27 октомври", каза посланикът.

„Трето, планирано е по време на посещението подписването на редица руско-сръбски документи както с глобален, така и с приложен характер. Четвърто, страните ще обсъдят ключови международни проблеми, които пряко засягат интересите както на Сърбия, така и на Русия", каза накрая посланикът Александър Чепур

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа