Съпругата на новия руски премиер е милионер

7203
Съпругата на новия руски премиер е милионер
Снимка: Kremlin.ru

"Както е известно руските чиновници имат много талантливи жени. При това те са такива в бизнес сферата, а талантът им се разкрива, когато мъжете им заемат висока длъжност с достъп до държавни пари с право на подпис." Така започва статията на руският опозиционер Алексей Навални във връзка с новото разследване на, ръководеният от него Фонд за борба с корупцията. Този път то е насочено към новоназначеният министър-председател на Русия Михаил Мишустин. 

"В декларациите на вчерашните домакини, учителки и скромни счетоводителки моментално се оказват шестцифрени суми. На въпроса откъде, се отговаря - занимава се с бизнес. А какъв - няма да кажем. Това вече се превърна в златен стандарт на руската корупция. Жените легализират подкупите чрез някакъв бизнес, за който не се знае нищо. Жената на Мишустин не е изключение", коментира Алексей Навални.

Михаил Мишустин става чиновник през 1998 година. Първоначално той е съветник на данъчната служба, а през същата година става заместник на директора. От тогава той е високопоставен чиновник, чиято длъжност е несъвместима с бизнеса. Цели 20 години Мишустин е "слуга на народа." Но защо е толкова богат? Благодарение на талантливата си жена.

През 2010 г. Мишустин оглавява федералната данъчна служба и трябва да публикува на данъчната си декларация. Още тогава не може да не се обърне внимание на съпругата му Владлена Юриевна Мишустина. Нещата при нея вървят великолепно! За последните 9 години тя (без доходите на съпруга си чиновник) е спечелили почти 800 млн. рубли.

Ето как изглежда това по години:

2010  г.: 72 млн. рубли

Новият руски премиер: Трябва да върнем доверието между правителството и бизнеса

На пленарно заседание на Държавната дума кандидатът за поста министър-председател на Руската федерация Михаил Мишустин представи приори...

2011 г.: 61 млн. рубли 

2012  г.: 73 млн. рубли 

2013  г.: 149 млн. рубли 

2014  г.: (кризисна година, но не за всички): 160 млн. рубли 

2015 г.:  81 млн. рубли 

Появи се първото предположение за нов премиер на Русия

На сайтът на Кремъл се съобщава, че на 14 януари Владимир Путин се е срещнал с Алексей Кудрин, който оглавява Сметната палата. Следваща...

2016  г.: 77 млн. рубли 

2017  г.: 68 млн. рубли 

2018 г.: 48 млн. рубли 

Всичко: 789 млн. рубли 

И всичко това Владлена успява да направи паралелно с възпитанието на три деца. Това би била една красива история за постиженията на силната жена, но за съжаление няма да намерите нито една фактура за този успешен бизнес. На името на Владлена Мишустина не е регистрирано нито едно действащо юридическо лице. За нея не може да се открие нищо в интернет. Но всяка година тя печели 1,2 или 4 млн. долара. Как? Това е тайна, обгърната в мрак, както се случва с руските чиновници. 

Руското правителство подаде оставка

Руското правителство подаде оставка, предаде Медуза.ио.  Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев смята за пр...

Навални отбелязва, че следите за подобен бизнес би трябвало да бъдат лесно открити. Често руските чиновници лъжат, че такива следи няма, защото той е свързан с инвестиции, а не с реалния сектор. Но за да спечелиш милиард от инвестиции трябва да си инвестирал милиони, а семейството на Мишустин не е могло да има тези средства. 

"Решил си да станеш втория човек в страната, никой не те е карал насила - бъди добър, разкажи с какъв бизнес семейството ти е спечелило стотици милиони", призовава Навални. 

Според руския опозиционер утежняващо обстоятелство е, че от 1998 година с малко прекъсване Мишустин е само на държавна работа. А ведомството, в което работи  - данъчната служба е едно от най-корупционемките от всички. Тъй като до момента Мишустин не разказал никакви подробности за тайнствения и удивително успешен бизнес на жена си може да се предполага само едно - този бизнес е фейк, зад който се маскират корупционни схеми. Просто куфарът с парите се заменя с фиктивен договор с фирмата на съпругата на чиновника, коментира още Навални.

Освен това са започнали дейности по засекретяване на недвижимостта на Мишустин. Навални призовава всеки, който има някаква информация да подаде анонимен сигнал до Фонда за борба с корупцията.

Припомняме, че през 2019 година стана ясно, че съпругата на говорителя на руския президент Татяна Навка е крила тайно пари. Повече по темата може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа