"Тройката" се завърна в Атина за преговори

4488
"Тройката" се завърна в Атина за преговори
Правителството ще се срещне с пратениците на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд.

Правителството се подготвя за поредна трудна седмица, през която преговорите за пакета строги икономии с пратениците на „тройката” ще бъдат възобновени. Това ще подложи на изпитание крехката стабилност в трипартийната коалиция, коментира вестник „Катимерини”, цитиран от "Агенция Фокус".

Очаква се в понеделник финансовият министър Янис Стурнарас, който е ключовият съставител на предложения пакет в размер на 13.5 милиарда евро, да се срещне с пратениците на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд. По късно представителите на „тройката” ще проведат среща с премиера Андонис Самарас, на която вероятно ще присъстват коалиционните му партньори - социалистическият лидер Евангелос Венизелос и Фотис Кувелис от Демократическата левица.

Управляващата коалиция в Гърция се споразумя за икономиите

Трите партии от гръцката правителствена коалиция се споразумяха помежду си "по основните точки" от новите мерки за строги ограничения...

Според източници, в правителството се наблюдава безпокойство, предизвикано от непредвидимостта на намеренията на пратениците на „тройката” и от смесените послания от гръцките международни кредитори. Съществуват опасения, че „тройката” може да протака преговорите, което да даде на европейските партньори на Гърция и МВФ повече време, за да намерят решение за гръцкия проблем.

От Европа идват и позитивни новини. Германското списание „Фокус”, позовавайки се на източници от Европейския парламент, съобщи, че е сигурно, че Гърция ще получи така очаквания транш в размер на 31.5 млрд. евро, въпреки липсата на значителен напредък в икономическите реформи. Остава неясно обаче кога ще излезе ключовият доклад на „тройката”, от който зависи този транш.

Източници от правителството заявиха пред изданието, че е малко вероятно окончателно решение за пакета строги икономии да бъде взето преди края на седмицата, което ще доведе до забавяне на процеса.

 Редактор: Петър Проданов

"Златна зора" създаде трудова агенция "само за гърци"

Крайнодясната гръцка партия "Златна зора" създаде "Агенция за намиране на работа на гърци", чиято задача ще бъде да намира работни ме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа