Украйна призна, че Русия е причината да се откаже от ЕС

29943
Украйна призна, че Русия е причината да се откаже от ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Украинският премиер Микола Азаров каза на глас това, което всички предполагаха. „Русия стои в основата на решението ни да отложим подписването на Споразумението за асоцииране с ЕС”, заяви Азаров, цитиран от „Фокус”.

По думите му предложението за отлагане и започване на преговори е било руско. По-рано ЕС обвини Москва, че е оказала натиск върху Киев да се откаже от споразумението.

Полицията в Киев пусна в действие сълзотворен газ и палки

Полицията в Киев прибягна до брутални мерки срещу хилядите разгневени граждани на страната от решението на Украйна да спре преговорите ...

Решението на украинските власти предизвика масово недоволство в страната. Над 100 000 души излязоха на протести по улиците, стигна се и до сблъсъци с полицията, след като част от демонстрантите опитаха да щурмуват парламента. Органите на реда прибегнаха и до крути мерки за справяне с протестиращите, сред които използване на сълзотворен газ и бой с палки.

Вълненията няма да спрат и украинският народ не трябва да се отказва. Така световният шампион по бокс и новоизпечен политически лидер на опозиционно движение Виталий Кличко подкрепи протеста и поиска украинците да се борят за европейско бъдеще. По-рано украинската националистическа партия „Свобода” обвини полицията за сблъсъците между демонстрантите и силите на реда в Киев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа