Великобритания ще инвестира 1,1 млрд. паунда в борбата с тероризма

11734
Великобритания ще инвестира 1,1 млрд. паунда в борбата с тероризма
Снимка: Getty Images / Guliver

Британският премиер Дейвид Камерън обяви инвестиция за 1,1 милиарда паунда (1,38 милиарда евро) за засилване на способностите на британската армия срещу заплахата от терористите и киберпрестъпниците.

"Оборудваме нашите въоръжени сили за конфликтите на този век, не за тези от предходния...Врагът може да бъде видим или невидим". Коментарът Камерън направи в статия за Daily Telegraph преди официално съобщение на авиосалона във Фарбъроу, околностите на Лондон, информира АФП.

Дейвид Камерън защити фракинга

Британският премиер Дейвид Камерън официално защити фракинга като метод за добив на шистов газ. Той направи това публично, чрез обръщен...

Той допълни: "През XXI век не можем да отбраняваме кралството от белите скали на Дувър. Терористичните заговори, замисляни на хиляди километри разстояние, заплашват да причинят щети по нашите улици. Когато крехките държави без върховенство на закона рухват, миграционните потоци могат да ни засегнат тук".

800 милиона паунда ще бъдат заделени за системата ISTAR (Разузнаване, наблюдение, достигане на мишени и разузнаване). Тя е предназначена за засилване на "гамата и гъвкавостта на нашите опции, включително тези за способностите на специалните ни сили в отговор на заплахата от тероризъм в света и вземането на заложници", уточни Даунинг стрийт в комюнике.

Други 300 милиона паунда ще бъдат инвестирани в нов радар за електронно сканиране за изтребителите Тайфун и в закупуването на ледоразбивача "HMS Протектор". За да засили отбранителната индустрия във Великобритания, Камерън обяви във Фарбъроу създаването на център за решения в областта на отбраната, предназначен да прегрупира компаниите с помощта на правителството, за да "разработват новите технологии за отбрана в бъдеще".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа