Вътрешният министър на Германия заяви, че страната няма да търпи повече бежанци

3220
Вътрешният министър на Германия заяви, че страната няма да търпи повече бежанци

"Германия няма да търпи други страни да пропускат транзитно преминаване на бежанци", заяви вътрешният министър Томас Де Мезиер.

"Остават две седмици до взимане на решение по мигрантския въпрос", каза снощи по обществената телевизия ARD Мезиер.

Всеки бежанец струва на Германия по 1000 евро на месец

Месечните разходи на Германия за пристигналите в страната бежанци и мигранти са изчислени средно на човек по около 1000 евро на месец...

По думите му следващите 14 дни са рещаващи за укрепването на външните граници на ЕС. Той припомни, че Берлин няма да се примири в дългосрочен план с това други държави просто да позволяват на мигрантите да отиват към Германия, и възрази срещу броя мигранти, които съседна Австрия допуска да преминават през нейна територия. Виена въведе дневна квота от 80 души.

Според Де Мезиер това ограничение си е "австрийско решение", но броят на мигрантите, допускани транзит, е "погрешен сигнал". "Този брой е твърде голям. Ние не го приемаме", каза той.

Германия е подложена на натиск, когато други страни предприемат ограничителен подход към бежанците, каза Мезиер.

Той предложи на бежанците в Германия да се забрани да сменят местожителството си. Така, според него, ще се избегне образуването на гета в гъстонаселени райони.

Германия очаква нови 500 000 бежанци тази година

Берлин очаква и през тази година нови бежанци и макар да се говори за поставяне на горна граница за приема им, се споменава числото о...

Веднага последва ответна реакция. В отговор австрийският вътрешен министър Микъл-Лайтнер отхвърли категорично критиката и обвини Германия в изпращане на противоречиви сигнали, пише Topnovini.bg.

От една страна Берлин е за осигуряване на Гърция на по-нататъшна политика на отворените граници, а същевременно изисква от Австрия да спира всички, които искат да отидат в Германия, подчертава министърката. Според нея трябва ясно да се каже: "Транзитното преминаване започва от Гърция".

Ако Германия иска Австрия да пропуска по-малко хора от определената сега квота от 3 200 души на ден, нека да го каже, заяви Микъл-Лайтнер. Австрия е готова за разговори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа