Заради Гърция холандският премиер може да се изправи пред вот на недоверие

3002
Заради Гърция холандският премиер може да се изправи пред вот на недоверие
Снимка: Getty Images / Guliver

Холандският премиер Марк Рюте може да се изправи пред вот на недоверие от парламента заради подкрепата на кабинета му за третият спасителен пакет за Гърция.

Депутатите в 150-местната долна камара на парламента ще трябва да прекъснат лятната си ваканция, за да присъстват на обсъждането на предложението за помощ в Хага.

Холандия ще изпрати 40 полицаи на мястото на катастрофата в Украйна

Холандия ще изпрати 40 души невъоръжена военна полиция на мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Украйна, "за стабилизиранет...

Управляващата Народна партия за свобода и демокрация на Рюте, както и по-малкият им коалиционен партньор от Партията на труда, подкрепиха последната трета поред спасителна програма за Гърция в размер на 86 млрд. евро, пише БГНЕС.

Кабинетът, в който влиза и председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум, не се нуждае от парламентарно одобрение, за да подкрепи плана за помощ, за изпълнението на който Холандия ще трябва да предостави почти 5 млрд. евро.

Самата партия на Рюте, която по-рано беше заявила, че няма да одобри пакета, ако той няма подкрепата на Международния валутен фонд (МВФ), вчера се съгласи да даде одобрението си след продължителна среща при закрити врата.

Премиерът беше разкритикуван заради това, че наруши предизборното си обещание от 2012 г. да не предоставя повече пари на Атина след изтичането на двата предишни спасителни пакета.

Холандският премиер няма интерес да оглави Европейския съвет

Холандският министър-председател Марк Рюте не се интересува от поста на председател на Европейския съвет, предаде Франс прес. "Не са ме...

Очаква се крайнодесният депутат Геерт Вилдерс, който неведнъж е заявявал несъгласието си с предоставянето на финансова помощ за Гърция, да поиска вот на недоверие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа