Естествени начини за прогонване на мравките в градината

18530
Естествени начини за прогонване на мравките в градината
Снимка: iStock

С мравките, които бродят из градината ви, трябва да се справите бързо и ефективно. Това е единственият начин да спасите реколтата от повреди и стрес. За тази цел е препоръчително да се използват домашни средства, които не само са лесно достъпни, но преди всичко не вредят на вашето здраве или на околната среда. Експресните средства за защита могат да се приготвят от съставки, които имаме под ръка. Ето няколко начина да започнете.

Борба с насекоми с вряла вода и царевично брашно

Когато отворим кухненския шкаф, това, което обикновено се появява пред очите ни, е гледката на пшенично брашно, по-рядко пълнозърнесто. Пакет, пълен с царевично брашно, е по-скоро рядкост, а то е идеално за изключително хрупкави хлебни трохи. Ако решите да го купите в магазина, можете да го използвате и в градината. То е чудесен патент за избавяне от упоритите мравки, които не само нанасят щети на реколтата, но и все по-смело изследват домашните кътчета. Постоянно в движение и в търсене на храна, мравките ще започнат да събират разпръснатото брашно и да го носят на своите спътници.

От какво зависи успехът на мисията за унищожаване на мравки в градината? Често губим сили и нерви, за да се отървем от отделни натрапници. На този етап си струва да сменим тактиката и да потърсим източника на проблема, а именно мравуняка. След като проследите царството на мравките, се отправете към него с чайник, пълен с прясно преварена вряла вода.

Естествени методи за борба с мравки в градината

Сега трябва само да излеете течността върху мравуняка и да наблюдавате как високата температура разрушава дома на натрапниците. За съжаление, това е краткотраен патент, тъй като след известно време мравките отново ще изградят скривалището си. Можем да предотвратим това, като добавим във водата чесън, чийто силен аромат ще обезкуражи усърдните мравки да се върнат.

Сладки капани за странстващи натрапници

Децата, които са гледали или чели приказките за Мечо Пух, знаят твърде добре, че кръглоликият мечок не можеше да устои на похапването на мед. Интересно е, че тази сладка закуска е любима и на мравките. Оказва се обаче, че моментът на удоволствие може да завърши доста неприятно за неканените градински скитници. Приготвената с мед засада ще гарантира, че окуражените мравки бързо ще се насочат в нейната посока.

Когато става въпрос за борба с мравките, които вилнеят в градината, си струва да посегнете и към сладкарски изделия, особено към тези, които са специализирани в ябълковите пайове. Интензивно ухаещата канела не само подсилва вкуса на сладкишите, но и придава характер на ястията за вечеря и е чудесно средство за отблъскване на мравките в градината. Как използвате канелата, за да попречите на мравките да похапват по растенията ви? Просто разстелете тънък слой от подправката около културите. Така се създава солидна защитна бариера, която бързо ще възпре гладните мравки от пиршество. Градинарите също така съветват да поръсите малко подправка в близост до местата за почивка.

Ефективни методи за справяне с мравки: Как бързо да се отървете от насекомите в двора?

Кухненски методи за упорити мравки

Перфектно подстригана морава, възхитително оцветени и ароматни растения и топли слънчеви лъчи, които ви примамват да издърпате шезлонга си. Тази идилична картина бързо може да се превърне в неприятна реалност. И всичко това заради вездесъщите мравки. Тази неканена компания рядко е повод за радост. От натрапниците могат да пострадат не само растенията, но и ние самите. Ако първият ви инстинкт е да почувствате настъпваща паника, поемете дълбоко въздух и се насочете към кухнята.

Потърсете ароматно кафе в домашните си принадлежности. Само миризмата му ще подобри настроението ни, а освен това ще е полезно за прогонване на мравките. Всичко, което трябва да направите, е да смелите няколко зърна кафе и след това да ги разпръснете на местата, където мравките са най-видими. Такава бариера ще създаде ясна граница за мравките, която те няма да се опитат да преминат. Малко по-малко приятен, но изключително ефективен патент е използването на спиртен оцет. Миризмата му дразни не само хората, но и мравките. Изсипете малко от продукта в бутилка с пулверизатор и защитете праговете, вратите, прозорците, пътеките или стълбите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как се прави засаждане на малини от пръчки?

Пет пъти мисли, един път сади: Едни от най-трудните за отглеждане растения

Това са най-подходящите малки овощни дръвчета за вашата градина

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com