София ще има нови автобуси, тролеи, трамваи и метро влакове

53062
София ще има нови автобуси, тролеи, трамваи и метро влакове

Тече процедура за закупуване на 50 нови тролейбуса за столичния градски транспорт, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тролеите ще бъдат купени и със средства от Оперативна програма "Регионално развитие", съобщи БГНЕС.

"Кандидатстваме и за финансиране от Оперативна програма "Околна среда" за закупуването 10 метро влака, които ще се движат по новите линии, които в момента се изграждат - до летището и до Бизнес парка, както и за 20 трамвая, които да се движат по бул. "България", и за 120 екологични автобуса", обясни още столичният кмет. Тя подчерта, че въпреки увеличението на цените на горивата, цената на билета за градския транспорт в София остана непроменена.

Йорданка Фандъкова за пореден път обясни, че всички родители, които имат желание, могат да извадят от всяко бюро на Центъра за градска мобилност на децата си на възраст до 7 години безплатна карта за градския транспорт. Целта е единствено да се даде възможност на родителите да използват картата като застраховка на детето им, докато то пътува с градския транспорт.

Столичният кмет посети изложбата "Градският на 20 квадрата", посветена на 112 години обществен транспорт в столицата. В изложбата са включени различни по мащаб 3D макети на превозните средства на градския транспорт, като всички желаещи да ги видят отблизо могат да направят това до края на месеца в Културно-информационния център в подлеза на СУ "Св. Климент Охридски".

"Топлофикация София": Замяна на дълг срещу собственост е един от вариантите за изчистване на стари задължения

Придобиването на миноритарен пакет от акции (т.нар. замяна на дълг срещу собственост) е един от многото варианти, които се разглеждат з...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини