"Топлофикация София": Замяна на дълг срещу собственост е един от вариантите за изчистване на стари задължения

8871
"Топлофикация София": Замяна на дълг срещу собственост е един от вариантите за изчистване на стари задължения

Придобиването на миноритарен пакет от акции (т.нар. замяна на дълг срещу собственост) е един от многото варианти, които се разглеждат за изчистване на старите задължения на "Топлофикация София" към Българския Енергиен Холдинг - БЕХ.

В публичното пространство вече е известна и друга възможност за съвместна инвестиция в новоизграждащи се когенерационни мощности на площадките на компанията. Това съобщиха от пресслужбата на "Топлофикация София" по повод днешната информация за водени разговори между "Топлофикация София" и Българския енергиен холдинг във връзка с дълга, натрупан от компанията в периода 2007 - 2010 година, съобщи агенция Фокус.

Фирми и граждани дължат 11 млрд. лв. на хазната

Близо 11 млрд. лева достигнаха просрочените задължения на фирми и граждани към държавната хазна. Това сочат данните от списъка на Нац...

В момента се прави финансово-счетоводна и правна експертиза на старите задължения на компанията към холдинга, като едновременно с това се обсъждат и различните възможности за съвместни инвестиции. Все още няма избран окончателен вариант, защото е необходимо повече време за внимателен анализ на различните възможности.

След това съответните предложения ще бъдат представени пред собственика на "Топлофикация София" в лицето на Столична община за одобрение и ще бъдат обявени публично.

Тези анализи и разговори се водят през последните месеци с оглед намирането на най-доброто решение, което да удовлетворява всички страни. Приоритет на "Топлофикация София" е инвестирането в нови мощности, с оглед постигането на оптимлна цена на топлинната енергия в столицата.

Редактор: Е. Гигова

Сметките за парно в София през ноември по-ниски с 22%

Средно с 22% са по-ниски сметки за топлинна енергия на софиянци за ноември 2012 година в сравнение със същия период на 2011 година. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com