Ученици спасиха дядо от телефонна измама

104916
Ученици спасиха дядо от телефонна измама

Двама ученици спасиха 81-годишен мъж от телефонна измама. Той бил жертва на позната схема, при която непознати поискали да плати в брой гаранцията на дъщеря си, която уж убила дете с колата си. 

Двете момчета случайно станали свидетели на предаването на сумата от 5700 лв. и успели да предотвратят възрастният човек да се раздели със спестяванията си, съобщава Нова телевизия.

85-годишна баба даде 8000 лв. на непознат

Възрастна жена даде 8000 лв. след телефонна измама в Стара Загора, съобщиха от ОДМВР - Стара Загора. В Първо РУП – Стара Загора...

Криминалният сюжет се разиграва в центъра на село Бостина. Христо и Томас разговаряли на една от пейките, когато до тях спира непозната кола и шофьорът ги попитал къде се намира детската градина. Двете момчета с готовност се съгласили да го закарат до нея.

„Когато се качихме в колата първото, в което се усъмнихме, е че телефонът му звънеше през две минути. След това слязохме на спирката, а в същото време бай Тасо дойде и му даде плика, на който пишеше "Важни документи“, казва Томас.

„Нямаше как да са важни документи, защото не бяха във формат А4. Бяха в по-малък, колкото пощенски плик”, пояснява Христо.

Решени да разплетат историята докрай, момчетата споделят подозренията си с шофьора. По-късно се оказва, че той също се е превърнал в куриер на измамната схема без дори да подозира.

Възрастна жена е дала 1500 лв. на непознат мъж след телефоннна измама в Смолян

Възрастна жена е предала 1500 лв. на непознат мъж след телефоннна измама в Смолян, съобщиха от ОДМВР - Смолян. В 17.20 ч. в неделя, 6 ...

„Той отвори плика и вътре се оказа, че не са важни документи, а пари. Тогава викнахме кмета, полицията реагира много бързо“, допълва Христо.

Дни по-късно бай Тасо още не може да намери думи да благодари на момчетата. Казва, че спасили всичките му спестявания. „Тези момчета са герои. Аз ги обичам от сърце и обявих, че ги приемам като мои синове вече“, заяви потърпевшият.

Христо и Томас обаче не смятат, че са герои. „Всеки един нормален човек би реагирал така, ако се усъмни в подобно нещо“, казват момчетата. За постъпката си те ще бъдат наградени от полицията в Смолян.

Снимка: Нова телевизия

82-годишна жена даде 4000 лв. на измамници

82-годишна жена от полскотръмбешкото село Полски Сеновец е дала 4 000 лв. на телефонни измамници. Вчера, 17 септември, по обяд непознат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини