82-годишна жена даде 4000 лв. на измамници

6384
82-годишна жена даде 4000 лв. на измамници

82-годишна жена от полскотръмбешкото село Полски Сеновец е дала 4 000 лв. на телефонни измамници. Вчера, 17 септември, по обяд непознат мъж се обадил на домашния телефон на потърпевшата и се представил за фелдшер.

Той обяснил, че внучката й си е счупила крака и се налага спешна операция, за която ще е необходима голяма сума пари.  След това непознатият дал инструкции на възрастната жена кога и къде да предаде парите. След около час тя предала сумата от 4 000 лв. на около 50-годишен мъж, висок, около 165 см., пълен, с мургаво лице и къса черна коса.

Кавани под въпрос за първия мач на ПСЖ

В ПСЖ все още не знаят дали новата звезда на тима Единсон Кавани ще е готов за първия мач от новото първенство, пише football24.bg. 2...

След това мъжът се оттеглил с автомобил в неизвестна посока. По-късно жената се свързала с близките си установила, че е измамена. По случая в полицейското управление в П. Тръмбеш е започнато досъдебно производство.

От ОДМВР – В. Търново отново апелират към гражданите и най-вече възрастните и самотноживущите да не се доверяват на непознати.

Да не звънят на близките си, едва след като са предали парите на измамниците, а да се свържат с тях преди това, за да се уверят, дали получената по телефона информация отговаря на истината. При съмнителни обаждания да търсят съдействие от полицейските служители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com