Ученик от Смолян нарисува лика на Апостола на дома си

31212
Ученик от Смолян нарисува лика на Апостола на дома си

Ученик от Смолян е отпечатал портрет на Левски на фасадата на къщата си.

Единайсетокласникът от езиковата гимназия Илия Кръстанов е поставил лика на Апостола на входа на дома си в смолянския кв. „Райково”. До изображението на Левски е изписана и неговата мисъл „Дела трябват, а не думи”. Тя звучи актуално и днес, смята тийнейджърът Илия Кръстанов.

Левски и българската феноменология на надеждата

За Левски би трябвало да се пише светло и с радост. Трагично завършва живота му, пътят му прекъсва страшно и черно. Но присъствието му ...

„Левски е най-големият герой в националната ни история и днес имаме нужда от хора като него”, обяснява ученикът. Той замислил изрисуването на образа на Апостола в навечерието на 140-годишнината от гибелта му, но портретът е направен така, че да остане и след 19 февруари, предаде БЛИЦ.

Самото отпечатване на портрета е направено от друг ученик. Ликът на Апостола първо бил нарисуван на компютър и след това
отпечатан на стената. „Съседи и съученици приветстваха замисъла, получих много положителни отзиви след като видяха лика на Апостола”, разказва 17-годишният Илия. Негови приятели дори пристигат, за да се снимат до портрета, а техните снимки на „стената на Левски” се разпространяват във Фейсбук.

Ученикът от езиковата гимназия в Смолян свири на гайда. За Илия патриотичното чувство в Родопите започва със звука на каба гайдата.

БНТ стартира конкурс за патриотично видео за Левски

През месец януари Българската национална телевизия стартира кампанията „Васил Левски - 140 години жива идея за свобода”, по...

Младежът смята да продължи да украсява къщата си с исторически личности.

"Мислил съм си също за цар Симеон Велики в някоя от стаите, мислил съм също да направя "Свобода или смърт", да напиша някъде", споделя Илия Кръстанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини