БНТ стартира конкурс за патриотично видео за Левски

20508
БНТ стартира конкурс за патриотично видео за Левски

През месец януари Българската национална телевизия стартира кампанията „Васил Левски - 140 години жива идея за свобода”, посветена на паметта и делото на писателя и революционер Васил Левски.

От днес в рамките на кампанията стартира и конкурс, в който са поканени да се включат всички ученици от България. Надпреварата е за кратки любителски видео материали по темата „Васил Левски - 140 години жива идея за свобода”.

Събират пари за нов филм за Левски

Новият игрален филм за Васил Левски цели да се постави начало за нова история в българското кино, да се правят стойностни филми по бълг...

Според изготвения регламент видео записите не трябва да надхвърлят 3 минути и да не са по-обемни от 5 мегабайта. Журито ще оценява според следните критерии: сюжет, съдържание, звук, светлина, място. Крайният срок за изпращане на материалите е 15-ти февруари на адрес mynews@bnt.bg. Участниците могат да публикуват линк със своите материали и във Фейсбук страницата на кампанията.

Изпратените видеа ще бъдат селектирани от жури, в което влизат водещи журналисти от БНТ.

Материалът на победителя ще бъде заснет от екип на медията и ще се излъчи на 19-ти февруари в деня на честването от гибелта на Васил Левски.

Българската национална телевизия очаква интересни и любопитни видеа, чрез които да усети пулса на младото поколение, да види образа на Левски през погледа на днешното време.

Ремонтират и паметника на Левски

Пространството около паметника на Васил Левски в центъра на столицата ще бъде реконструирано през настоящата година. Това заяви кметът...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини