9 признака, че имате непоносимост към алкохола

15333
9 признака, че имате непоносимост към алкохола
Снимка: iStock

Алкохолът може да разболее всеки, ако пие твърде много, но ако сте някой, който има тежки реакции след едно-две питие, може да имате непоносимост. Симптомите варират при различните хора, но има някои признаци, че тялото ви има непоносимост към алкохол, с които трябва да сте наясно. Важно е да се идентифицира непоносимост към алкохол, тъй като тя може да има сериозни дългосрочни последици с течение на времето, предупреждават от webmd.com

Също така е важно да се отбележи, че непоносимостта към алкохол е различна от алкохолната алергия, тъй като последната е много по-сериозна. Някой с алкохолна алергия реагира на алергени в алкохола като ечемик, хмел, мая и др., което може да включва стомашни спазми, затруднено дишане и дори колапс.

1. Хрема

Запушеният или хрема е един от най-честите симптоми на непоносимост към алкохол. Запушването на носа е резултат от възпаление в синусовата кухина. Това се дължи и на високите нива на хистамин в алкохолните напитки, особено виното и бирата.

2. Зачервяване на лицето

Зачервяването на кожата е друг изключително често срещан симптом на непоносимост. Когато тялото не е в състояние да разгради ацеталдехида, се появява зачервяване по лицето, а понякога и по цялото тяло.

3. Копривна треска

Непоносимостта към алкохол може да доведе до топли, сърбящи подутини по кожата, известни също като копривна треска. Отново, това е резултат от дефицит на ALDH2, но може да се дължи и на хистамин във вашата напитка или алергия към определени съставки.

4. Гадене

Нищо чудно, че непоносимостта към алкохол може да доведе до гадене. Това се дължи на повишените нива на стомашна киселина, които дразнят хранопровода, червата и стомаха.

5. Повръщане

Лекари: Хората от тези професии най-често имат проблеми с алкохола

Някои хора се опитват да облекчат стреса, натрупан на работното място, чрез консумацията на алкохол и това може да доведе до тежки посл...

Може да се появи и повръщане заедно с гадене. Повръщането също е признак на прекомерно пиене, но ако почувствате, че повръщате веднага след няколко питиета, това вероятно е признак на непоносимост.

6. Диария

Това е често срещано дори за тези, които нямат непоносимост към алкохола, но за тези, които не понасят алкохол, е по-тежко и се случва по-бързо. Консумацията на алкохол влияе върху абсорбцията на вода в дебелото черво, което я прави по-течна.

7. Ускорен пулс

Непоносимостта към алкохол може да причини тахикардия или ускорен пулс. Ускореният сърдечен ритъм може също да показва по-голяма алергия към алкохол, така че ако имате сърдечен ритъм след пиене, най-добре е да посетите Вашия лекар.

Концентрираният алкохол в комбинация с ТЕЗИ храни е ВРЕДЕН

Въпреки безспорно доказаните вреди на алкохола върху организма, без него са невъзможни повечето социални събития, тъй като отпуска нерв...

8. Обостряне на астма

Непоносимостта към алкохол може да влоши проблемите с дишането. Ако имате астма, в този момент може да имате астматична реакция.

9. Ниско кръвно налягане

Непоносимостта към алкохол може да доведе до понижаване на кръвното ви налягане. Малките признаци на спадане на кръвното налягане включват виене на свят, липса на концентрация, умора, бързо, повърхностно дишане и др.

Когато се съмнявате, най-добре е да ограничите приема на алкохол, но на първо място, при симптоми или съмнения - НЕ забравяйте да посетите лекар за точна диагноза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com