Какво се случва с тялото ни когато спрем алкохола

25744
Какво се случва с тялото ни когато спрем алкохола
Снимка: pixabay.com

Запознайте се с историята на една млада дама, която разкрива как решението да спре алкохола се е отразило на фигурата й. Тя се казва Аса Инглиш и е известна шведска фитнес блогърка, популярна в онлайн пространството като Jelly Devote. Към днешна дата русокосата красавица пленява с тяло с тонизирана мускулатура, но както разкрива самата Аса и снимките, които публикува, тя невинаги е изглеждала толкова перфектно.

"Преди години излизах и се напивах с приятели 3-4 пъти седмично, а днес не пия повече от чаша или две шампанско веднъж на една-две седмици", пояснява Аса, като признава, че към момента, когато е приемала безразборно количество алкохол, килограмите й са стигнали до притеснителните 75. Решението й да откаже алкохола е от преди шест години, когато е на 21, пише fakti.bg. А причината да го направи и изцяло да промени хранителните си навици е снимка по бански, която й отваря очите за начина, по който изглежда.

Какво става с тялото, ако пием редовно кафе?

Изcлeдoвaтeли oт цял cвят вceки дeн cпoрят oтнocнo пoлзитe и нeдocтaтъцитe зa здрaвeтo oт рeдoвнaтa кoнcумaция нa кaфe. Пo-гoлямaтa чac...

Мнозина не си дават сметка, че алкохолът е доста калоричен. За справка 1 грам алкохол съдържа 7 калории, докато 1 грам протеин или въглехидрат - 4. Освен това калориите от алкохола са не само празни, тоест не носят никакви хранителни вещества необходими на тялото ви, но и блокират изгарянето на мазнините. Причината е, че можем да съхраняваме хранителни вещества като белтъчини, въглехидрати и мазнини в нашето тяло, но не можем да съхраняваме енергията от алкохола. Така че тялото се опитва да се очисти от него и то приоритетно. Всички други процеси, включително абсорбиране на хранителни вещества и изгаряне на мазнини, се прекъсват.

Аса разкрива, че след като е спряла алкохола е отслабнала драстично.

"Разбрах, че нощният живот не е за мен. Чувствам се по-щастлива с маратонки в парка, отколкото на токчета в клуба. Предпочитам да пия протеин и смути, отколкото да разливам шампанско в нощно заведение и това си личи", споделя Аса.

В един момент обаче е отишла от едната в другата крайност и е тежала само 45 килограма. Обаче точно когато е на път да се сблъска с ужаса, наречен анорексия, тя открива фитнеса.

"Влюбих се в него от пръв досег", категорична е красавицата.

Какво се случва с тялото, ако пием доматен сок в продължение на година

Нeoбичaeн тecт в Япoния рaзкри кaквo ce cлучвa c тялoтo нa жeнитe, aкo кoнcумирaт нeпoдпрaвeн дoмaтeн coк вceки дeн в прoдължeниe нa гo...

Днес шведката признава, че не знае колко точно тежи, защото отдавна е спряла да се мери. Просто е разбрала, че цифрите върху кантара въобще не са критерий за това дали изглежда добре, или не.

"Важното е как се чувстваш, колко си жизнен, колко енергия имаш!", категорична е дамата. Тя също така споделя, че трансформацията й е повлияна и от решението й изцяло да промени хранителния си режим. Спряла е преработените храни, отказала е бялата захар и залага на балансирано хранене.

"Позволявам си понякога да се поглезя с донът, но след него ще изям зелена салата. И това е по-скоро награда, а не основата, от която е изградено менюто ми", допълва тя.

"Нищо не се получава без спорт!", категорична е Аса. "Той забързва метаболизма и спомага да горите калории, дори когато сте в покой. А и нищо не повдига духа, и тялото като него", споделя 27-годишната шведка и пояснява, че тя тренира поне пет пъти в седмицата.

"Ако нямате време за ходене до залата, тренировка и прибиране обратно, може просто да тренирате у дома. Аз тренирам главно вкъщи", разкрива Аса.

Какво се случва с тялото ни, ако ядем по 3 фурми на ден

Въпреки че фурмите не се считат за „супер храна”, те са много близки по състав до нея. Всъщност, предлагат наистина много п...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...